...
Dage
Timer
Minutter
sekunder

Food on Fire skov-banket

Lørdag d. 14. september kl. 18:30 – 21:30 på Food on Fire, Parnas Park, Parnasvej 21, 4180 Sorø

Restaurant Støvlet Katrines Hus er i samarbejde med vinproducenterne fra Røsnæs Vinlaug og de lokale mikrobryggerier To Øl og Undercover Brewing Co. værter for en festivaloplevelse du sent vil glemme.

De vante rammer på den smukke, restaurant skiftes i forbindelse med bålmadsfestivalen Food on Fire ud med Parnashuset i de naturskønne skovomgivelser ved Sorø Sø.

Køkkenchef Benjamin Thielberg har sammen med sit team skabt menuen til lejligheden, og du skal forvente et godt måltid, hvor smag, kvalitet og servering går op i en højere enhed. Det er ærlig mad uden for meget pincet, og der er kærlighed til hver enkelt ret og servering.

Menu suppleres af spændende og nøje udvalgte vine fra Røsnæs Vinlaug eller nye og smagfulde øl fra de lokale mikrobryggerier To Øl og Undercover Brewing Co.

Program:

 

  • Kl. 10:00 – 18:00: Individuel ankomst til Parnas Park med mulighed for at opleve Food on Fire.
    For gæster med billet til Food on Fire skov-banketten, er der gratis overfart med turbåden Lille Claus til Parnas Park fra hhv. Sorø By (Søgade) og Sorø Station (Feldskovvej). Reservationsbekræftelse vises ved ombordstigning. For nærmere info om fartplan: https://baadfart.dk/food-on-fire/

 

  • Kl. 18:00 Food on Fire skov-banquet i Parnashuset
    Velkomst på terrassen eller i husets alt efter vind og vejr. 2019 Rös Monarch Secco Mousserende, Dyrehøj Vingaard <br>

 

  • Kl. 18:30 Servering af banketmiddag inkl. 4 retter:
    Ved bestilling vælges mellem vinmenu, øl menu eller saftmenu- Rimmet kammusling. æble, muslinge bullion, persilleolie og lokale urter
    2023 Souvignier Gris 2023, Røsnæs Vingård- Helleflynder med fermenteret asparges sauce med røget smør, fermenteret hvidløg og urt
    2023, Mellow Mare, Solaris Reserve, STUB Vingaard- Perlehøne med hindbærbær gastriq sauce, rødbede og lokalt grønt
    2022 Rös Cuvee Rose, Dyrehøj Vingaard

    – Dessert. En surprice med passionsfrugt og hvid chokolade
    2022 RÖS Muscaris, Dyrehøj Vingaard

    Vine Præsenteres af Røsnæs Vinlaug

Dem som måtte ønske øl i stedet præsenteres dette af Anders Coisbo, Undercover Brewing Co. og Christian Astorp, To Øl.

 

  • Ca. kl. 21:00 – 21:30: Transport med bus til CoisBar i Sorø med mulighed for afstigning ved Sorø Station.
    Servering af 1 officiel On Fire øl eller udvalgt drink på CoisBar

 

Pris i alt pr. kuvert: Kr. 1395,00

 

Prisen er inkl. 25% moms, betjening, 1 glas, bobler. 4 retter, 4 glas vin, øl eller saft samt 1 øl/drink på CoisBar. Hertil kommer bådtransport til Parnas Park og bustransport fra Parnas Park til hhv. Sorø Station og Sorø By.

Drikkevarer udover ovenstående afregnes af gæsterne selv.

Bemærk venligst, at menuen ikke er vegansk/vetetarisk og at middagen sker ved runde borde, hvilket betyder at forskellige selskaber vil dele bord med hinanden. 

Reservation ved henvendelse til Restaurant Støvlet Katrines Hus
Tlf. 57835080

 

BOOK Food on Fire Banket – Støvlet Katrines Hus 

 

 

Del på Facebook
Del på LinkedIn
Festivalplakat
2023

Den nye Food On Fire plakat er klar! 

EVENTYRSPORT

Mød outdoorkæden Eventyrsport. På deres stand kan du lave toast på bålet, smage en god kop kaffe brygget på bålet og deltage i konkurrencen med mulighed for at vinde lækkert båludstyr. Hos Eventyrsport finder du også forskelligt udstyr og grej, der kan købes til en fantastisk dag omkring bålet hjemme i haven. 

Læs mere om Eventyrsport 

HVOR: • Eventyrsport

HVORNÅR: • Hele dagen

Båltalk med lene beier

Tema: Bålets betydning

Lene Beier møder Eskild Vagn Olsen, direktør for Museum Vestsjælland 

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens fjerde og sidste båltalk, taler Lene Beier med Eskild Vagn Olsen fra Museum Vestsjælland, som sætter bålet i et historisk perspektiv og giver sit bud på, hvad bålet gør for vores madkultur.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 18:00 – 18:20

Båltalk med lene beier

Tema: Alene i vildmarken

Lene Beier møder Sanne Larsen og Jon Lindberg, tidligere deltagere i Alene i Vildmarken

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens tredje båltalk møder Lene Beier to TV-personligheder kendt fra Alene i Vildmarken på DR, nemlig Jon Lindberg (vinder i 2017 og forfatter til Bålkogebogen) og soranske Sanne Larsen (deltager i 2017 og 2023) til en spændende snak om både livet og madlavning i vildmarken.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 17:00 – 17:20

Båltalk med lene beier

Tema: LOKALE SPECIALITETER ON FIRE!

Lene Beier møder Fritz Müller, brygger hos Reersø Bryghus

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens anden båltalk taler Lene Beier med brygger Fritz Müller – også kendt som Den Gale Brygger – fra Reersø Bryghus om, hvorfor øl og bålmad hænger uløseligt sammen, om lokale råvarer og Vestsjællands styrkepositioner som kulinarisk destination og selvfølgelig om On Fire, Reersø Bryghus’ nye Indian Pale Raw Ale udviklet og brygget til årets FOOD ON FIRE festival.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 16:00 – 16:20

Båltalk med lene beier

Tema:  KOKKEKONKURRENCEN 2023

Lene Beier møder Michael Museth, stifter af Folkets Madhus.

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens første båltalk kigger Lene Beier og Michael Museth frem mod årets FOOD ON FIRE Kokkekonkurrence og moderatoren for konkurrencen vil give sit bud på, hvad bålmad kan og hvad vi kan forvente os af konkurrencen, hvor fire vestsjællandske kokke dyster i disciplinen mad over åben ild.

HVOR: konkurrenceteltet

HVORNÅR: • 11:45 – 12:00 

Bålsang med Simone!

Der er udsigt til en med garanti stemningsfyldt og intim oplevelse, når den lokale sangerinde Simone går på scenen og i flammernes skær synger for, når der er sang ved bålet på FOOD ON FIRE.

Simone har stået på de fleste scener i Danmark og er blevet akkompagneret af alt fra store symfoniorkestre og bigbands til enormt talentfulde musikere ved mere intime koncerter. Simone har ydermere vundet Scenen er din på TV2, har siden udgivet flere albums og 3 gange deltaget i Dansk Melodi Grand Prix – hver gang med en flot tredjeplads som resultat.

Læs mere om Simone 

HVOR: • Sceneteltet

HVORNÅR: • 19:00

Ballonflyvning over FOOD ON FIRE

Kig med fra landjorden når DreamBalloon sender luftballonen til vejrs og giver deltagerne ombord i luftballonen en unik mulighed for at opleve Destination Sjælland oppefra. For deltagerne venter selvsagt en uforglemmelig oplevelse. At svæve lydløst hen over by og natur, kun afbrudt af brænderens rå hvæsen. Udsigten er fantastisk. Alting ser anderledes ud oppefra og du ser nye ting du ikke har bemærket før.

Varmluftballoner flyver altid kun i stille vejr og derfor er opsendelse af luftballonen med forhold for vindforhold på dagen.

Deltagelse kræver forudbestilt billet købt hos DreamBalloon

Du har også mulighed for at vinde to billetter til ballonflyvningen. Nærmere information om konkurrencen, som kører frem til d. 15. september kl. 10:00 findes på FOOD ON FIRE’s Facebook-side: Deltag her

Læs mere om DreamBalloon

HVOR: Aktivitetsområde ved P-plads

HVORNÅR: 18.30

KONKURRENCE-LODTRÆKNING

På FOOD ON FIRE, har du mulighed for at vinde attraktive præmier fra en række af festivalens samarbejdspartnere:

1 x Weber Smokey Joe Premium Kulgrill, 37 cm, værdi: 899 kr.
1 x SACKit gavekort til webshop, værdi: 1.000 kr.

Du deltager i konkurrencen ved at udfylde et konkurrencekort som du finder flere steder på festivalpladsen.

HVOR: Weber Grill Academy

HVORNÅR: 17:30 ( lodtrækning )

Sanketur og primitiv madlavning ved bushcraft danmark

Lær at finde spiselige og brugbare planter i naturen omkring festivalpladsen. I Bushcraft Danmark lejren efter sanketuren tilbereder og smager vi på mad fra naturen, tilberedt over bål, uden brug af medbragt udstyr som gryder og pander. Lær at bage brød på sten og tilberede mad på udstyr lavet af naturen´s materialer. 

Bushcraft Danmark er Danmarks førende virksomhed inden for primitivt friluftsliv og vi brænder for de gode naturoplevelser og for at give vores erfaringer videre i et hyggeligt og stemningsfyldt miljø… naturen!

Bushcraft Danmark har 1000+ deltagere med på kurser, ture og ekspeditioner hvert år.

Læs mere om Bushcraft Danmark på www.bushcraftdanmark.dk

HVOR: Bushcraft Danmark

HVORNÅR: 15:30 – 17:30

FOOD ON FIRE Kokkekonkurrence

Et af højdepunkterne på årets festival venter, når nogle af Vestsjællands dygtigste kokke sætter hinanden i stævne for at dyste om sejren i FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 2023, æren og ikke mindst en plads i næste års DM i bålmad. Der dystes i mad over åben ild baseret på lokale råvarer leveret af skov food-markedets lokale producenter, mens konkurrencen på kompetent vis faciliteres af Michael Museth.

12:00: Officiel velkomst og præsentation af deltagere v/Michael Museth
12:15:  De 3 konkurrencedeltagere sættes i gang med 15 min. mellemrum
Hver deltager har præcist 2 timer (120 min.) til rådighed 
14:45: Afslutning på konkurrencen
15:00: Officiel kåring af vinderen af FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 2023 

Læs mere om FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 

Barteltet er faciliteret af Tipitipi – leverandør af Tentipi-telte

HVOR: konkurrenceteltet

HVORNÅR: • 12:00 – 15:00 

FOOD ON FIRE Kokkekonkurrencen faciliteres af Bon-fire og Tipitipi – leverandør af tentipi-telte

Båltalks på scenen

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer såsom bålets rolle og betydning i et historisk perspektiv, Vestsjællands potentiale som maddestination og livet i vildmarken.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 11:00  16:00 17:30