...
Dage
Timer
Minutter
sekunder

om DM i bålmad

Der venter med garanti en stor oplevelse for publikum, når kokkekonkurrencen skydes i gang – i 2025 for anden gang som et Danmarksmesterskab i bålmadlavning.

Som gæster på festivalen, kan I se med fra forreste parket, når 4 af Danmarks mest talentfulde og passionerede kokke, ved hjælp af egnsunikke råvarer, kreerer spektakulære menuer over bål i jagten på flotte præmier og titlen som vinder af DM i Bålmad 2025.

Deltagerne i konkurrencen skal servere en forret og en hovedret, der bliver bedømt af en madfaglig dommerjury ud fra et pointsystem, som fokuserer på fem kriterier; anvendelse af lokale ingredienser, bålteknik, håndværk, kreativitet samt smag og præsentation.

Med Michael Museth – kendt fra Folkets Madshus og TV2’s Go’ Morgen Danmark – som moderator for konkurrencen – er der garanti for god underholdning, spændende anekdoter og kyndig kommentering af begivenhedernes gang på scenen.

DOMMERPANEL

Det madfaglige dommerpanel består af:

Michael Museth

Stifter af Folkets Madhus og kok på TV2 Go’ Morgen Danmark

Thomas Castberg

Kok og dommer i Masterchef Danmark

Jakob
Krøll

Underviser på ZBC Kokke- og Tjenerskolen

Judith
Kyst

Direktør for Madkulturen

konkurrenceregler

Konkurrencedeltagerne i årets Food on Fire DM i Bålmad konkurrerer på følgende præmis:

Deltagerne skal skabe en grill-hovedret, indeholdende elementer fra madmarkedets producenter og naturen i Destination Sjælland. Hver deltager har 110 min. til rådighed.

Deltagerne får stillet et råvarebord til rådighed med udvalgte udskæringer fra Dyrbar, Bisserup Fisk og på grøntsiden fra Den Gamle Gård, Thorsbjerggaard, og et udvalg af specialiteter fra Lindenskov Destillery, Bruuns Chokolade, Dansk Camelina og Lokalristeriet samt selvfølgelig den nye officielle FOOD ON FIRE-øl; Bonfire Beer, der er brygget af Undercover Brewing Co.

Deltagerne i kokkekonkurrencen bedømmes af dommerpanelet ud fra følgende kriterier:

  • Lokal smag (1-10)
  • Bålteknik (1-5)
  • Håndværk (1-10)
  • Kreativitet (1-10)
  • Smag & præsentation (1-10)

Deltageren som opnår den højeste samlede point-score, vinder DM i Bålmad.

Ingen andre varmekilder må anvendes. Alt varmt skal tilberedes over bål.

Følgende udstyr stilles til rådighed for hver deltager:

Outdoor&Friends model FireFriend 900 Corten med grillopsats og rist samt WoodMates til brug for brændeopbevaring.

Brænde stillet til rådighed af DK Brænde og optændingsposer stillet til rådighed af Burner Firestarter.

Deltagerne suppleres hver af en supporterende kokkeelev fra ZBC Kokke- og Tjenerskole.

Rammen for DM i Bålmad udgøres af et Tentipi Stratus 72 telt stillet til rådighed af TipiTipi.

præmier

  1. præmie: DKK 10.000
  2. præmie: DKK 7.500
  3. præmie: DKK 5.000

Deltagerne i DM i Bålmad præmieres herudover med:

Vinder af DM:

  • Trofæ til evigt eje skabt af Finn Møller, Møller i Mejeriet 
  • Officielt diplom
  • Anvendt Outdoor&Friends FireFriend 900 Corten inkl. grill-opsats og rist, værdi DKK 20.997
  • Deltagelse i dommerpanelet for DM i Bålmad 2025

Øvrige deltagere (nr. 2 – 4):

  • Officielt diplom
  • Anvendt Outdoor&Friends Fire WoodMate til evigt eje, værdi DKK 2.800,00

TIDSPLAN

DM i Bålmad gennemføres lørdag d. 14. september 2024 som følger:

 

12:00: Officiel start på DM i Bålmad kokkekonkurrence

12:15: De 4 deltagere sættes i gang med 5 min. mellemrum

14:20: Afslutning på konkurrencen

15:00: Officiel kåring af vinderen af DM i Bålmad 2024

Rikke Friis Malver

Rikke er en 51-årig madentusiast fra Greve med mange års erfaring inden for madlavning, især rettet mod børn og voksne i en daginstitution.

Hun er en kreativ og jordnær kok, der brænder for at bruge årstidens råvarer og naturens skatte til at skabe autentiske og smukke måltider.

Rikke elsker at eksperimentere i køkkenet og arbejder aktivt for at gøre børn madmodige gennem spændende og rustik madlavning, ofte over bål, hvilket hun har mestret over årene. Hendes passion for fællesskab og fællesspisning afspejles i hendes mange projekter, herunder folkekøkkener og foredrag, der fremmer bæredygtig madkultur og madmod hos børn.

Hun er også forfatter til sin egen kogebog, hvor hun deler sin kærlighed til mad og natur.

Dennis Winther

Dennis Winther er en erfaren kok med en brændende passion for udendørs madlavning, hvor han mestrer tilberedning over grill, bål og i røgovn.

Som konkurrerende griller på ”BBQ Team Smoke It All” har han vundet både danske og internationale mesterskaber, herunder VM i Belgien i 2022.

Ved siden af sin deltagelse i konkurrencer driver Dennis et udendørs madakademi fra sit hjem i Vester Nebel, hvor han tilbyder kurser i grill og udendørs madlavning. Med over 10 års undervisningserfaring og en aktiv YouTube-kanal er Dennis dedikeret til at dele sin viden og inspirere andre til at forbedre deres grillfærdigheder.

 

Kasper Mark Schou

Kasper Skov er en dynamisk kok, der ikke trives med at sidde stille, men elsker at skabe madoplevelser.

For Kasper er det en særlig følelse at tage råvarer i hænderne og forvandle dem til levende oplevelser for gæsterne gennem smag og præsentation. Han udfordrer sig selv ved at træde ud af sin komfortzone, eksperimentere med nye idéer, og altid tage udgangspunkt i sæsonens bedste råvarer.

Dette giver hans mad en friskhed og kreativitet, der afspejler hans passion for at kombinere smage og skabe noget unikt for hver servering.
Kasper vandt sidste års kokkekonkurrence på Food on Fire, og har derfor kvalificeret sig direkte som deltager ved Danmarksmesterskabet i Bålmad 2024.

 

Martin Rommel

Martin Rommel er en erfaren kok med en karriere, der strækker sig tilbage til 1997, og han har en dyb passion for at udfordre sig selv og skabe unikke madoplevelser.

Han er kendt for sin evne til at eksperimentere med syltning og fermentering, og hans ambitioner strækker sig langt ud over det sædvanlige.

Rommel er til daglig køkkenchef på restaurant Surt & Sødt på Lolland, hvor netop syltning, fermentering og fremstilling af eddiker er centrale elementer.

Restauranten har et stærkt fokus på minimalt madspild og bæredygtighed, hvilket afspejles i deres valg af lokale råvarer.

 

EVENTYRSPORT

Mød outdoorkæden Eventyrsport. På deres stand kan du lave toast på bålet, smage en god kop kaffe brygget på bålet og deltage i konkurrencen med mulighed for at vinde lækkert båludstyr. Hos Eventyrsport finder du også forskelligt udstyr og grej, der kan købes til en fantastisk dag omkring bålet hjemme i haven. 

Læs mere om Eventyrsport 

HVOR: • Eventyrsport

HVORNÅR: • Hele dagen

Båltalk med lene beier

Tema: Bålets betydning

Lene Beier møder Eskild Vagn Olsen, direktør for Museum Vestsjælland 

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens fjerde og sidste båltalk, taler Lene Beier med Eskild Vagn Olsen fra Museum Vestsjælland, som sætter bålet i et historisk perspektiv og giver sit bud på, hvad bålet gør for vores madkultur.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 18:00 – 18:20

Båltalk med lene beier

Tema: Alene i vildmarken

Lene Beier møder Sanne Larsen og Jon Lindberg, tidligere deltagere i Alene i Vildmarken

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens tredje båltalk møder Lene Beier to TV-personligheder kendt fra Alene i Vildmarken på DR, nemlig Jon Lindberg (vinder i 2017 og forfatter til Bålkogebogen) og soranske Sanne Larsen (deltager i 2017 og 2023) til en spændende snak om både livet og madlavning i vildmarken.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 17:00 – 17:20

Båltalk med lene beier

Tema: LOKALE SPECIALITETER ON FIRE!

Lene Beier møder Fritz Müller, brygger hos Reersø Bryghus

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens anden båltalk taler Lene Beier med brygger Fritz Müller – også kendt som Den Gale Brygger – fra Reersø Bryghus om, hvorfor øl og bålmad hænger uløseligt sammen, om lokale råvarer og Vestsjællands styrkepositioner som kulinarisk destination og selvfølgelig om On Fire, Reersø Bryghus’ nye Indian Pale Raw Ale udviklet og brygget til årets FOOD ON FIRE festival.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 16:00 – 16:20

Båltalk med lene beier

Tema:  KOKKEKONKURRENCEN 2023

Lene Beier møder Michael Museth, stifter af Folkets Madhus.

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens første båltalk kigger Lene Beier og Michael Museth frem mod årets FOOD ON FIRE Kokkekonkurrence og moderatoren for konkurrencen vil give sit bud på, hvad bålmad kan og hvad vi kan forvente os af konkurrencen, hvor fire vestsjællandske kokke dyster i disciplinen mad over åben ild.

HVOR: konkurrenceteltet

HVORNÅR: • 11:45 – 12:00 

Bålsang med Simone!

Der er udsigt til en med garanti stemningsfyldt og intim oplevelse, når den lokale sangerinde Simone går på scenen og i flammernes skær synger for, når der er sang ved bålet på FOOD ON FIRE.

Simone har stået på de fleste scener i Danmark og er blevet akkompagneret af alt fra store symfoniorkestre og bigbands til enormt talentfulde musikere ved mere intime koncerter. Simone har ydermere vundet Scenen er din på TV2, har siden udgivet flere albums og 3 gange deltaget i Dansk Melodi Grand Prix – hver gang med en flot tredjeplads som resultat.

Læs mere om Simone 

HVOR: • Sceneteltet

HVORNÅR: • 19:00

Ballonflyvning over FOOD ON FIRE

Kig med fra landjorden når DreamBalloon sender luftballonen til vejrs og giver deltagerne ombord i luftballonen en unik mulighed for at opleve Destination Sjælland oppefra. For deltagerne venter selvsagt en uforglemmelig oplevelse. At svæve lydløst hen over by og natur, kun afbrudt af brænderens rå hvæsen. Udsigten er fantastisk. Alting ser anderledes ud oppefra og du ser nye ting du ikke har bemærket før.

Varmluftballoner flyver altid kun i stille vejr og derfor er opsendelse af luftballonen med forhold for vindforhold på dagen.

Deltagelse kræver forudbestilt billet købt hos DreamBalloon

Du har også mulighed for at vinde to billetter til ballonflyvningen. Nærmere information om konkurrencen, som kører frem til d. 15. september kl. 10:00 findes på FOOD ON FIRE’s Facebook-side: Deltag her

Læs mere om DreamBalloon

HVOR: Aktivitetsområde ved P-plads

HVORNÅR: 18.30

KONKURRENCE-LODTRÆKNING

På FOOD ON FIRE, har du mulighed for at vinde attraktive præmier fra en række af festivalens samarbejdspartnere:

1 x Weber Smokey Joe Premium Kulgrill, 37 cm, værdi: 899 kr.
1 x SACKit gavekort til webshop, værdi: 1.000 kr.

Du deltager i konkurrencen ved at udfylde et konkurrencekort som du finder flere steder på festivalpladsen.

HVOR: Weber Grill Academy

HVORNÅR: 17:30 ( lodtrækning )

Sanketur og primitiv madlavning ved bushcraft danmark

Lær at finde spiselige og brugbare planter i naturen omkring festivalpladsen. I Bushcraft Danmark lejren efter sanketuren tilbereder og smager vi på mad fra naturen, tilberedt over bål, uden brug af medbragt udstyr som gryder og pander. Lær at bage brød på sten og tilberede mad på udstyr lavet af naturen´s materialer. 

Bushcraft Danmark er Danmarks førende virksomhed inden for primitivt friluftsliv og vi brænder for de gode naturoplevelser og for at give vores erfaringer videre i et hyggeligt og stemningsfyldt miljø… naturen!

Bushcraft Danmark har 1000+ deltagere med på kurser, ture og ekspeditioner hvert år.

Læs mere om Bushcraft Danmark på www.bushcraftdanmark.dk

HVOR: Bushcraft Danmark

HVORNÅR: 15:30 – 17:30

FOOD ON FIRE Kokkekonkurrence

Et af højdepunkterne på årets festival venter, når nogle af Vestsjællands dygtigste kokke sætter hinanden i stævne for at dyste om sejren i FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 2023, æren og ikke mindst en plads i næste års DM i bålmad. Der dystes i mad over åben ild baseret på lokale råvarer leveret af skov food-markedets lokale producenter, mens konkurrencen på kompetent vis faciliteres af Michael Museth.

12:00: Officiel velkomst og præsentation af deltagere v/Michael Museth
12:15:  De 3 konkurrencedeltagere sættes i gang med 15 min. mellemrum
Hver deltager har præcist 2 timer (120 min.) til rådighed 
14:45: Afslutning på konkurrencen
15:00: Officiel kåring af vinderen af FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 2023 

Læs mere om FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 

Barteltet er faciliteret af Tipitipi – leverandør af Tentipi-telte

HVOR: konkurrenceteltet

HVORNÅR: • 12:00 – 15:00 

FOOD ON FIRE Kokkekonkurrencen faciliteres af Bon-fire og Tipitipi – leverandør af tentipi-telte

Båltalks på scenen

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer såsom bålets rolle og betydning i et historisk perspektiv, Vestsjællands potentiale som maddestination og livet i vildmarken.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 11:00  16:00 17:30