om DM i bålmad
Der venter med garanti en stor oplevelse for publikum, når kokkekonkurrencen skydes i gang – i 2025 for anden gang som et Danmarksmesterskab i bålmadlavning.
Som gæster på festivalen, kan I se med fra forreste parket, når 4 af Danmarks mest talentfulde og passionerede kokke, ved hjælp af egnsunikke råvarer, kreerer spektakulære menuer over bål i jagten på flotte præmier og titlen som vinder af DM i Bålmad 2025.
Deltagerne i konkurrencen skal servere en forret og en hovedret, der bliver bedømt af en madfaglig dommerjury ud fra et pointsystem, som fokuserer på fem kriterier; anvendelse af lokale ingredienser, bålteknik, håndværk, kreativitet samt smag og præsentation.
Med Michael Museth – kendt fra Folkets Madshus og TV2’s Go’ Morgen Danmark – som moderator for konkurrencen – er der garanti for god underholdning, spændende anekdoter og kyndig kommentering af begivenhedernes gang på scenen.
Konkurrencedeltagere
DOMMERPANEL
Det madfaglige dommerpanel består af:
Michael Museth
Stifter af Folkets Madhus og kok på TV2 Go’ Morgen Danmark
Thomas Castberg
Kok og dommer i Masterchef Danmark
Jakob
Krøll
Underviser på ZBC Kokke- og Tjenerskolen
Judith
Kyst
Direktør for Madkulturen
konkurrenceregler
Konkurrencedeltagerne i årets Food on Fire DM i Bålmad konkurrerer på følgende præmis:
Deltagerne skal skabe en grill-hovedret, indeholdende elementer fra madmarkedets producenter og naturen i Destination Sjælland. Hver deltager har 110 min. til rådighed.
Deltagerne får stillet et råvarebord til rådighed med udvalgte udskæringer fra Dyrbar, Bisserup Fisk og på grøntsiden fra Den Gamle Gård, Thorsbjerggaard, og et udvalg af specialiteter fra Lindenskov Destillery, Bruuns Chokolade, Dansk Camelina og Lokalristeriet samt selvfølgelig den nye officielle FOOD ON FIRE-øl; Bonfire Beer, der er brygget af Undercover Brewing Co.
Deltagerne i kokkekonkurrencen bedømmes af dommerpanelet ud fra følgende kriterier:
- Lokal smag (1-10)
- Bålteknik (1-5)
- Håndværk (1-10)
- Kreativitet (1-10)
- Smag & præsentation (1-10)
Deltageren som opnår den højeste samlede point-score, vinder DM i Bålmad.
Ingen andre varmekilder må anvendes. Alt varmt skal tilberedes over bål.
Følgende udstyr stilles til rådighed for hver deltager:
Outdoor&Friends model FireFriend 900 Corten med grillopsats og rist samt WoodMates til brug for brændeopbevaring.
Brænde stillet til rådighed af DK Brænde og optændingsposer stillet til rådighed af Burner Firestarter.
Deltagerne suppleres hver af en supporterende kokkeelev fra ZBC Kokke- og Tjenerskole.
Rammen for DM i Bålmad udgøres af et Tentipi Stratus 72 telt stillet til rådighed af TipiTipi.
præmier
- præmie: DKK 10.000
- præmie: DKK 7.500
- præmie: DKK 5.000
Deltagerne i DM i Bålmad præmieres herudover med:
Vinder af DM:
- Trofæ til evigt eje skabt af Finn Møller, Møller i Mejeriet
- Officielt diplom
- Anvendt Outdoor&Friends FireFriend 900 Corten inkl. grill-opsats og rist, værdi DKK 20.997
- Deltagelse i dommerpanelet for DM i Bålmad 2025
Øvrige deltagere (nr. 2 – 4):
- Officielt diplom
- Anvendt Outdoor&Friends Fire WoodMate til evigt eje, værdi DKK 2.800,00
TIDSPLAN
DM i Bålmad gennemføres lørdag d. 14. september 2024 som følger:
12:00: Officiel start på DM i Bålmad kokkekonkurrence
12:15: De 4 deltagere sættes i gang med 5 min. mellemrum
14:20: Afslutning på konkurrencen
15:00: Officiel kåring af vinderen af DM i Bålmad 2024