DM I BÅLMAD
om DM i bålmad
Der venter med garanti en stor oplevelse for publikum, når kokkekonkurrencen skydes i gang – i 2025 for anden gang som et Danmarksmesterskab i bålmadlavning.
Som gæster på festivalen, kan I se med fra forreste parket, når 4 af Danmarks mest talentfulde og passionerede kokke, ved hjælp af egnsunikke råvarer, kreerer spektakulære menuer over bål i jagten på flotte præmier og titlen som vinder af DM i Bålmad 2025.
Deltagerne i konkurrencen skal servere en forret og en hovedret, der bliver bedømt af en madfaglig dommerjury ud fra et pointsystem, som fokuserer på fem kriterier; anvendelse af lokale ingredienser, bålteknik, håndværk, kreativitet samt smag og præsentation.
Med Michael Museth – kendt fra Folkets Madshus og TV2’s Go’ Morgen Danmark – som moderator for konkurrencen – er der garanti for god underholdning, spændende anekdoter og kyndig kommentering af begivenhedernes gang på scenen.
konkurrenceregler
Konkurrencedeltagerne i årets DM i Bålmad konkurrerer på følgende præmis:
Deltagerne skal skabe en grillhovedret, indeholdende elementer fra naturen i Destination Sjælland.
Hovedretten består af 6 anretninger til hhv. dommere (4 serveringer), skueret og foto-ret.
Deltagerne får stillet et råvarebord til rådighed med udvalgte udskæringer, grøntsager og specialiteter fra udvalgte lokale producenter i Sjællands Spisekammer. Der vil desuden være et udvalg af mejeri og kolonialvarer tilgængeligt også.
Råvarebordets hovedelementer afsløres ca. 4 uger før konkurrencen afholdes.
Deltagerne i kokkekonkurrencen bedømmes af dommerpanelet ud fra følgende kriterier:
- Lokal smag (1-20)
- Bålteknik (1-20)
- Håndværk (1-20)
- Kreativitet (1-20)
- Smag & præsentation (1-20)
Deltageren som opnår den højeste samlede pointscore vinder DM i Bålmad.
Konkurrencen gennemføres ved hjælp af udstyr som stilles til rådighed af Bon-fire og ingen andre varmekilder må anvendes. Alt varmt skal tilberedes over bål.
Der vil være strøm tilstede i teltet og deltagerne må gerne medbringe køkkenudstyr, der bruger strøm. I bedømmelsen vil der dog være øget fokus på håndværk og bålteknik.
Deltagerne må ikke medbringe egne elementer på dagen – alt skal laves fra råvarebordet eller naturen rundt omkring.
Deltagerne skal medbringe det udstyr, de vil bruge under konkurrence, så som spækbrædder, knive etc.
Deltagerne i DM i Bålmad har 120 min. til rådighed og assisteres af hver sin kokkeelev fra ZBC Kokke- og Tjenerskole – fødevareuddannelser i Slagelse.
præmier
1. præmie: DKK 15.000
2. – 4. præmie: DKK 2.500
Vinderen af DM i Bålmad præmieres herudover med trofæ til evig eje skabt af Finn Møller, Møller i Mejeriet
Alle deltagere i DM i Bålmad modtager officielt diplom og overtager anvendt Bon-fire udstyr efter konkurrencen.
DOMMERPANEL
Det madfaglige dommerpanel består af:
Judith
Kyst
Direktør for Madkulturen
Kasper mark schou
Kok og vinder af DM i Bålmad 2024
Nikolaj
Kirk
TV-vært og kogebogsforfatter
Thomas Castberg
Kok og dommer i Masterchef Danmark
Moderator
Michael Museth
Stifter af Folkets Madhus og kok på TV2
DELTAGELSE
DM i Bålmad er åben for deltagere med kokkefaglig baggrund og medvirken er baseret på personlig deltagelse.
Har du kvalifikationerne og interesse i deltagelse, skal du sende en motiveret ansøgning til Destination Sjælland på info@desj.dk med en kort historie om dig selv, dine erfaringer og hvad du tænker, bringer dig i spil som kandidat til konkurrencen.
Sidste frist for ansøgning om deltagelse i DM i Bålmad 2025 er onsdag d. 18. juni kl. 12:00, hvorefter dommerpanelet udvælger de 4 deltagere til årets konkurrence.
Alle ansøgere kan forvente at få besked senest d. 30. juni, hvorefter årets deltagerfelt forventes offentliggjort.
Hvis du har spørgsmål vedr. deltagelse i DM i Bålmad, er du velkommen til at kontakte moderator Michael Museth på telefon 22 20 07 07 eller mail mm@folketsmadhus.dk.
TIDSPLAN
DM i Bålmad gennemføres efter følgende tidsplan:
10:00: Adgang til køkkentelt for deltagere og gennemgang af køkkenstationer
11:00: Officiel præsentation og start på DM i Bålmad kokkekonkurrence
11:15: De 4 deltagere sættes i gang med 15 min. mellemrum
14:00: Afslutning på konkurrencen
14:30: Officiel kåring af vinderen af DM i Bålmad 2025
Forbehold for ændringer:
Som led i en fortsat udvikling af DM i Bålmad, tages der forbehold for evt. ændringer i det oplyste konkurrencereglement og program.
Officielle partnere bag DM i Bålmad
Båludstyr: Bon-fire
Brænde: DK Brænde
Uddannelse: ZBC Kokke- og Tjenerskole – fødevareuddannelser i Slagelse
Venue: TipiTipi