...
Dage
Timer
Minutter
sekunder

om DM i bålmad

Der venter med garanti en stor oplevelse for publikum, når kokkekonkurrencen skydes i gang – i 2024 for første gang som et Danmarksmesterskab i bålmadlavning.

Som gæster på festivalen, kan I se med fra forreste parket, når 5 af Danmarks dygtigste og mest passionerede kokke, ved hjælp af egnsunikke råvarer, kreerer spektakulære menuer over bål i jagten på flotte præmier og titlen som vinder af DM i Bålmad 2024.

Deltagerne i konkurrencen skal servere en forret og en hovedret, der bliver bedømt af en madfaglig dommerjury ud fra et pointsystem, som fokuserer på fem kriterier; anvendelse af lokale ingredienser, bålteknik, håndværk, kreativitet samt smag og præsentation.

Med Michael Museth – kendt fra Folkets Madshus og TV2’s Go’ Morgen Danmark – som moderator for konkurrencen – er der garanti for god underholdning, spændende anekdoter og kyndig kommentering af begivenhedernes gang på scenen.

konkurrenceregler

Konkurrencedeltagerne i årets Food on Fire DM i bålmad konkurrerer på følgende præmis:

Deltagerne skal skabe en grill-hovedret, indeholdende elementer fra madmarkedets producenter og naturen i Destination Sjælland.

Deltagerne får udleveret en ingredienskasse, hvor hovedelementerne afsløres 4 uger før konkurrencen afholdes, samt der vil være et råvarebord til rådighed for alle deltagere.

Temaet på grillretten skal være en hyldest til Destination Sjællands råvarebord.

Hver deltager skal på deres tallerken have et signaturelement, som særligt fremhæver deres udtryk på serveringen, og alle elementer skal tilberedes på stedet.

Deltagerne i kokkekonkurrencen bedømmes af dommerpanelet ud fra følgende kriterier:

  • Lokal smag (1-10)
  • Bålteknik (1-5)
  • Håndværk (1-10)
  • Kreativitet (1-10)
  • Smag & præsentation (1-10)

     

Deltageren som opnår den højeste samlede point-score, vinder DM i Bålmad.

Alle varme elementer skal tilberedes over bål og følgende udstyr stilles til rådighed:

Outdoor&Friends model FireFriend 900 Corten med grillopsats og rist samt WoodMates til brug for brændeopbevaring

Brænde stillet til rådighed af DK Brænde

Optændingsposer stillet til rådighed af Burner Firestarter 

Hver konkurrencedeltager suppleres af en supporterende kokkeelev stillet til rådighed af ZBC Kokke- og Tjenerskole

Rammen for DM i Bålmad udgøres af et Tentipi Stratus 72 telt stillet til rådighed af TipiTipi

dommerpanel

præmier

  1. præmie: DKK 10.000
  2. præmie: DKK 7.500
  3. præmie: DKK 5.000

Deltagerne i DM i Bålmad præmieres herudover med:

Vinder af DM:

  • Trofæ til evigt eje skabt af Finn Møller, Møller i Mejeriet 
  • Officielt diplom
  • Anvendt Outdoor&Friends FireFriend 900 Corten inkl. grill-opsats og rist, værdi DKK 20.997
  • Deltagelse i dommerpanelet for DM i Bålmad 2025

Øvrige deltagere (nr. 2 – 5):

  • Officielt diplom
  • Anvendt Outdoor&Friends Fire WoodMate til evigt eje, værdi DKK 2.800,00

Konkurrencedeltagere

Årets deltagerfelt offentliggøres d. 31. maj 2024.

Vil du have mulighed for at deltage i DM i Bålmad, så skal du sende en motiveret ansøgning til info@desj.dk med en kort historie om dig selv, dine erfaringer og hvad du tænker bringer dig i spil som kandidat til deltagelse i konkurrencen som er baseret på personlig deltagelse.

Hvis du har spørgsmål vedr. deltagelse i DM i Bålmad, er du velkommen til at kontakte Michael Museth på telefon 22 20 07 07.

DOMMERPANEL

Det madfaglige dommerpanel består af:

Michael Museth, stifter af Folkets Madhus og kok på TV2 Go’ Morgen Danmark

Thomas Castberg, kok og dommer i Masterchef Danmark

Jack Brask, underviser på ZBC Kokke- og Tjenerskolen

TIDSPLAN

DM i Bålmad gennemføres efter følgende tidsplan:

11:00 Adgang til køkkentelt for deltagere og mulighed for gennemgang af køkkenstationer

12:00 Officiel start på DM i Bålmad kokkekonkurrence v/Michael Museth

12:15 De 5 deltagere sættes i gang med 5 min. mellemrum (hver deltager har 120 min. til rådighed)

14:35 Afslutning på konkurrencen

15:00 Officiel kåring af vinderen af DM i Bålmad 2024

EVENTYRSPORT

Mød outdoorkæden Eventyrsport. På deres stand kan du lave toast på bålet, smage en god kop kaffe brygget på bålet og deltage i konkurrencen med mulighed for at vinde lækkert båludstyr. Hos Eventyrsport finder du også forskelligt udstyr og grej, der kan købes til en fantastisk dag omkring bålet hjemme i haven. 

Læs mere om Eventyrsport 

HVOR: • Eventyrsport

HVORNÅR: • Hele dagen

Båltalk med lene beier

Tema: Bålets betydning

Lene Beier møder Eskild Vagn Olsen, direktør for Museum Vestsjælland 

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens fjerde og sidste båltalk, taler Lene Beier med Eskild Vagn Olsen fra Museum Vestsjælland, som sætter bålet i et historisk perspektiv og giver sit bud på, hvad bålet gør for vores madkultur.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 18:00 – 18:20

Båltalk med lene beier

Tema: Alene i vildmarken

Lene Beier møder Sanne Larsen og Jon Lindberg, tidligere deltagere i Alene i Vildmarken

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens tredje båltalk møder Lene Beier to TV-personligheder kendt fra Alene i Vildmarken på DR, nemlig Jon Lindberg (vinder i 2017 og forfatter til Bålkogebogen) og soranske Sanne Larsen (deltager i 2017 og 2023) til en spændende snak om både livet og madlavning i vildmarken.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 17:00 – 17:20

Båltalk med lene beier

Tema: LOKALE SPECIALITETER ON FIRE!

Lene Beier møder Fritz Müller, brygger hos Reersø Bryghus

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens anden båltalk taler Lene Beier med brygger Fritz Müller – også kendt som Den Gale Brygger – fra Reersø Bryghus om, hvorfor øl og bålmad hænger uløseligt sammen, om lokale råvarer og Vestsjællands styrkepositioner som kulinarisk destination og selvfølgelig om On Fire, Reersø Bryghus’ nye Indian Pale Raw Ale udviklet og brygget til årets FOOD ON FIRE festival.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 16:00 – 16:20

Båltalk med lene beier

Tema:  KOKKEKONKURRENCEN 2023

Lene Beier møder Michael Museth, stifter af Folkets Madhus.

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens første båltalk kigger Lene Beier og Michael Museth frem mod årets FOOD ON FIRE Kokkekonkurrence og moderatoren for konkurrencen vil give sit bud på, hvad bålmad kan og hvad vi kan forvente os af konkurrencen, hvor fire vestsjællandske kokke dyster i disciplinen mad over åben ild.

HVOR: konkurrenceteltet

HVORNÅR: • 11:45 – 12:00 

Bålsang med Simone!

Der er udsigt til en med garanti stemningsfyldt og intim oplevelse, når den lokale sangerinde Simone går på scenen og i flammernes skær synger for, når der er sang ved bålet på FOOD ON FIRE.

Simone har stået på de fleste scener i Danmark og er blevet akkompagneret af alt fra store symfoniorkestre og bigbands til enormt talentfulde musikere ved mere intime koncerter. Simone har ydermere vundet Scenen er din på TV2, har siden udgivet flere albums og 3 gange deltaget i Dansk Melodi Grand Prix – hver gang med en flot tredjeplads som resultat.

Læs mere om Simone 

HVOR: • Sceneteltet

HVORNÅR: • 19:00

Ballonflyvning over FOOD ON FIRE

Kig med fra landjorden når DreamBalloon sender luftballonen til vejrs og giver deltagerne ombord i luftballonen en unik mulighed for at opleve Destination Sjælland oppefra. For deltagerne venter selvsagt en uforglemmelig oplevelse. At svæve lydløst hen over by og natur, kun afbrudt af brænderens rå hvæsen. Udsigten er fantastisk. Alting ser anderledes ud oppefra og du ser nye ting du ikke har bemærket før.

Varmluftballoner flyver altid kun i stille vejr og derfor er opsendelse af luftballonen med forhold for vindforhold på dagen.

Deltagelse kræver forudbestilt billet købt hos DreamBalloon

Du har også mulighed for at vinde to billetter til ballonflyvningen. Nærmere information om konkurrencen, som kører frem til d. 15. september kl. 10:00 findes på FOOD ON FIRE’s Facebook-side: Deltag her

Læs mere om DreamBalloon

HVOR: Aktivitetsområde ved P-plads

HVORNÅR: 18.30

KONKURRENCE-LODTRÆKNING

På FOOD ON FIRE, har du mulighed for at vinde attraktive præmier fra en række af festivalens samarbejdspartnere:

1 x Weber Smokey Joe Premium Kulgrill, 37 cm, værdi: 899 kr.
1 x SACKit gavekort til webshop, værdi: 1.000 kr.

Du deltager i konkurrencen ved at udfylde et konkurrencekort som du finder flere steder på festivalpladsen.

HVOR: Weber Grill Academy

HVORNÅR: 17:30 ( lodtrækning )

Sanketur og primitiv madlavning ved bushcraft danmark

Lær at finde spiselige og brugbare planter i naturen omkring festivalpladsen. I Bushcraft Danmark lejren efter sanketuren tilbereder og smager vi på mad fra naturen, tilberedt over bål, uden brug af medbragt udstyr som gryder og pander. Lær at bage brød på sten og tilberede mad på udstyr lavet af naturen´s materialer. 

Bushcraft Danmark er Danmarks førende virksomhed inden for primitivt friluftsliv og vi brænder for de gode naturoplevelser og for at give vores erfaringer videre i et hyggeligt og stemningsfyldt miljø… naturen!

Bushcraft Danmark har 1000+ deltagere med på kurser, ture og ekspeditioner hvert år.

Læs mere om Bushcraft Danmark på www.bushcraftdanmark.dk

HVOR: Bushcraft Danmark

HVORNÅR: 15:30 – 17:30

FOOD ON FIRE Kokkekonkurrence

Et af højdepunkterne på årets festival venter, når nogle af Vestsjællands dygtigste kokke sætter hinanden i stævne for at dyste om sejren i FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 2023, æren og ikke mindst en plads i næste års DM i bålmad. Der dystes i mad over åben ild baseret på lokale råvarer leveret af skov food-markedets lokale producenter, mens konkurrencen på kompetent vis faciliteres af Michael Museth.

12:00: Officiel velkomst og præsentation af deltagere v/Michael Museth
12:15:  De 3 konkurrencedeltagere sættes i gang med 15 min. mellemrum
Hver deltager har præcist 2 timer (120 min.) til rådighed 
14:45: Afslutning på konkurrencen
15:00: Officiel kåring af vinderen af FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 2023 

Læs mere om FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 

Barteltet er faciliteret af Tipitipi – leverandør af Tentipi-telte

HVOR: konkurrenceteltet

HVORNÅR: • 12:00 – 15:00 

FOOD ON FIRE Kokkekonkurrencen faciliteres af Bon-fire og Tipitipi – leverandør af tentipi-telte

Båltalks på scenen

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer såsom bålets rolle og betydning i et historisk perspektiv, Vestsjællands potentiale som maddestination og livet i vildmarken.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 11:00  16:00 17:30