Kontakt Destination Sjælland hvis du har spørgsmål eller har interesse i et samarbejde.
Mød outdoorkæden Eventyrsport. På deres stand kan du lave toast på bålet, smage en god kop kaffe brygget på bålet og deltage i konkurrencen med mulighed for at vinde lækkert båludstyr. Hos Eventyrsport finder du også forskelligt udstyr og grej, der kan købes til en fantastisk dag omkring bålet hjemme i haven.
Læs mere om Eventyrsport
HVOR: • Eventyrsport
HVORNÅR: • Hele dagen
Tema: • Bålets betydning
Lene Beier møder Eskild Vagn Olsen, direktør for Museum Vestsjælland
Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.
I dagens fjerde og sidste båltalk, taler Lene Beier med Eskild Vagn Olsen fra Museum Vestsjælland, som sætter bålet i et historisk perspektiv og giver sit bud på, hvad bålet gør for vores madkultur.
HVOR: • sceneteltet
HVORNÅR: • 18:00 – 18:20
Tema: • Alene i vildmarken
Lene Beier møder Sanne Larsen og Jon Lindberg, tidligere deltagere i Alene i Vildmarken
Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.
I dagens tredje båltalk møder Lene Beier to TV-personligheder kendt fra Alene i Vildmarken på DR, nemlig Jon Lindberg (vinder i 2017 og forfatter til Bålkogebogen) og soranske Sanne Larsen (deltager i 2017 og 2023) til en spændende snak om både livet og madlavning i vildmarken.
HVOR: • sceneteltet
HVORNÅR: • 17:00 – 17:20
Tema: •LOKALE SPECIALITETER ON FIRE!
Lene Beier møder Fritz Müller, brygger hos Reersø Bryghus
Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.
I dagens anden båltalk taler Lene Beier med brygger Fritz Müller – også kendt som Den Gale Brygger – fra Reersø Bryghus om, hvorfor øl og bålmad hænger uløseligt sammen, om lokale råvarer og Vestsjællands styrkepositioner som kulinarisk destination og selvfølgelig om On Fire, Reersø Bryghus’ nye Indian Pale Raw Ale udviklet og brygget til årets FOOD ON FIRE festival.
HVOR: • sceneteltet
HVORNÅR: • 16:00 – 16:20
Tema: • KOKKEKONKURRENCEN 2023
Lene Beier møder Michael Museth, stifter af Folkets Madhus.
Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.
I dagens første båltalk kigger Lene Beier og Michael Museth frem mod årets FOOD ON FIRE Kokkekonkurrence og moderatoren for konkurrencen vil give sit bud på, hvad bålmad kan og hvad vi kan forvente os af konkurrencen, hvor fire vestsjællandske kokke dyster i disciplinen mad over åben ild.
HVOR: • konkurrenceteltet
HVORNÅR: • 11:45 – 12:00
Der er udsigt til en med garanti stemningsfyldt og intim oplevelse, når den lokale sangerinde Simone går på scenen og i flammernes skær synger for, når der er sang ved bålet på FOOD ON FIRE.
Simone har stået på de fleste scener i Danmark og er blevet akkompagneret af alt fra store symfoniorkestre og bigbands til enormt talentfulde musikere ved mere intime koncerter. Simone har ydermere vundet Scenen er din på TV2, har siden udgivet flere albums og 3 gange deltaget i Dansk Melodi Grand Prix – hver gang med en flot tredjeplads som resultat.
Læs mere om Simone
HVOR: • Sceneteltet
HVORNÅR: • 19:00
Kig med fra landjorden når DreamBalloon sender luftballonen til vejrs og giver deltagerne ombord i luftballonen en unik mulighed for at opleve Destination Sjælland oppefra. For deltagerne venter selvsagt en uforglemmelig oplevelse. At svæve lydløst hen over by og natur, kun afbrudt af brænderens rå hvæsen. Udsigten er fantastisk. Alting ser anderledes ud oppefra og du ser nye ting du ikke har bemærket før.
Varmluftballoner flyver altid kun i stille vejr og derfor er opsendelse af luftballonen med forhold for vindforhold på dagen.
Deltagelse kræver forudbestilt billet købt hos DreamBalloon
Du har også mulighed for at vinde to billetter til ballonflyvningen. Nærmere information om konkurrencen, som kører frem til d. 15. september kl. 10:00 findes på FOOD ON FIRE’s Facebook-side: Deltag her
Læs mere om DreamBalloon
HVOR: •Aktivitetsområde ved P-plads
HVORNÅR: • 18.30
På FOOD ON FIRE, har du mulighed for at vinde attraktive præmier fra en række af festivalens samarbejdspartnere:
1 x Weber Smokey Joe Premium Kulgrill, 37 cm, værdi: 899 kr.
1 x SACKit gavekort til webshop, værdi: 1.000 kr.
Du deltager i konkurrencen ved at udfylde et konkurrencekort som du finder flere steder på festivalpladsen.
HVOR: • Weber Grill Academy
HVORNÅR: • 17:30 ( lodtrækning )
Lær at finde spiselige og brugbare planter i naturen omkring festivalpladsen. I Bushcraft Danmark lejren efter sanketuren tilbereder og smager vi på mad fra naturen, tilberedt over bål, uden brug af medbragt udstyr som gryder og pander. Lær at bage brød på sten og tilberede mad på udstyr lavet af naturen´s materialer.
Bushcraft Danmark er Danmarks førende virksomhed inden for primitivt friluftsliv og vi brænder for de gode naturoplevelser og for at give vores erfaringer videre i et hyggeligt og stemningsfyldt miljø… naturen!
Bushcraft Danmark har 1000+ deltagere med på kurser, ture og ekspeditioner hvert år.
Læs mere om Bushcraft Danmark på www.bushcraftdanmark.dk
HVOR: •Bushcraft Danmark
HVORNÅR: • 15:30 – 17:30
Et af højdepunkterne på årets festival venter, når nogle af Vestsjællands dygtigste kokke sætter hinanden i stævne for at dyste om sejren i FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 2023, æren og ikke mindst en plads i næste års DM i bålmad. Der dystes i mad over åben ild baseret på lokale råvarer leveret af skov food-markedets lokale producenter, mens konkurrencen på kompetent vis faciliteres af Michael Museth.
12:00: Officiel velkomst og præsentation af deltagere v/Michael Museth
12:15: De 3 konkurrencedeltagere sættes i gang med 15 min. mellemrum
Hver deltager har præcist 2 timer (120 min.) til rådighed
14:45: Afslutning på konkurrencen
15:00: Officiel kåring af vinderen af FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 2023
Læs mere om FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen
Barteltet er faciliteret af Tipitipi – leverandør af Tentipi-telte
HVOR: • konkurrenceteltet
HVORNÅR: • 12:00 – 15:00
FOOD ON FIRE Kokkekonkurrencen faciliteres af Bon-fire og Tipitipi – leverandør af tentipi-telte
Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer såsom bålets rolle og betydning i et historisk perspektiv, Vestsjællands potentiale som maddestination og livet i vildmarken.
HVOR: • sceneteltet
HVORNÅR: • 11:00 • 16:00 • 17:30