...
Dage
Timer
Minutter
sekunder

tidsplan

 • 10:00

  Båltænding
  Officiel åbning af FOOD ON FIRE 2023

 • 11:45 - 12:00

  Båltalk med Lene Beier

  Tema:  Kokkekonkurrencen 2023

 • 12:00 – 15:00

  Kokkekonkurrence

 • 15:30 - 17:30

  Sanketur og primitiv madlavning

 • 16:00 - 16:20

  Båltalk med Lene Beier

  Tema: LOKALE SPECIALITETER ON FIRE!

 • 17:00 - 17:20

  Båltalk med Lene Beier

  Tema: Alene i Vildmarken

 • 17:30

  KONKURRENCE-LODTRÆKNING

 • 18:00 - 18:20

  Båltalk med Lene Beier

  Tema: Bålets betydning

 • 18:30

  Ballonflyvning over FOOD ON FIRE

 • 19:00

  Bålsang med Simone!

 • 20:00

  Tak for i år!

   

   

10:00

Båltænding
Officiel åbning af FOOD ON FIRE 2023

11:00

Båltalks på scenen

Læs mere

12:00 - 15:00

Kokkekonkurrence

Læs mere

16:00

Sanketur og primitiv madlavning

Læs mere

16:00

Båltalks på scenen
HVOR: Sceneteltet

Læs mere

17:30

Båltalks på scenen
HVOR: Sceneteltet

Læs mere

18:00

Officiel konkurrencelodtrækning
HVOR: Sceneteltet 

Læs mere

18:30

Ballonflyvning over FOOD ON FIRE
HVOR: Sceneteltet 

Læs mere

Lene beier

Fra TV2 Fri over vildmarkstur med Thomas Bo Larsen til skovene ved Sorø Sø. Lene Beier er jeres guide gennem dagen på FOOD ON FIRE.

Michael museth

På en drøm om gode råvarer har Michael Museth, der er uddannet slagter, stået i spidsen for Folkets Madhus og i køkkenet hos Go’ Morgen Danmark. På FOOD ON FIRE er han moderator for kokkekonkurrencen.

Simone

Den lokale sangerinde Simone har vundet Scenen er din på TV2. Siden har hun udgivet flere albums og deltaget i Melodi Grand Prix. I flammernes skær synger hun for, når der er sang ved bålet på FOOD ON FIRE.

EVENTYRSPORT

Mød outdoorkæden Eventyrsport. På deres stand kan du lave toast på bålet, smage en god kop kaffe brygget på bålet og deltage i konkurrencen med mulighed for at vinde lækkert båludstyr. Hos Eventyrsport finder du også forskelligt udstyr og grej, der kan købes til en fantastisk dag omkring bålet hjemme i haven. 

Læs mere om Eventyrsport 

HVOR: • Eventyrsport

HVORNÅR: • Hele dagen

Weber GrillAcademy

Weber Grill Academys passionerede grillmestre er klar til give dig alle de fif og gode tips, der skal til for, at du kan brillere hjemme ved grillen efterfølgende. Vi underviser i øjenhøjde, og alle kan være med uanset erfaring.

På FOOD ON FIRE kan du deltage i Weber Grill Academys Mini Hands On-grillkurser, hvor du får en unik mulighed for at tilberede en rigtig SMASHED BURGER på grillen.

Det koster ikke noget at deltage – men vær opmærksom på, at der er begrænsede pladser (15 personer pr. kursus), men til gengæld gennemføres grillkurserne flere gang i løbet af dagen.

Du tilmelder dig på Weber Grill Academys stand på dagen. Der kan ikke forudbestilles plads, så find det tidspunkt der passer dig/jer og mød op på mød op på standen. Pladserne fordeles efter “først til mølle”-princippet.

Læs mere om Weber Grill på www.weber.com/DA

HVOR: Weber GrillAcademy

HVORNÅR 10.30 11.30 12.30 13.30 14.30 15.30 17.30 18.30 19.30 

Ild-workshops ved Bushcraft Danmark

Lær at lave bål og tænde ild uden brug af lighter. Vi dykker ned i ildens historie og prøver forskellige antændingsmuligheder som ildstål, flint og stål, samt ildbor. Vi kigger ligeledes på, hvordan man finder tørt brænde og på gode båltyper til madlavning.

Bushcraft Danmark er Danmarks førende virksomhed inden for primitivt friluftsliv og vi brænder for de gode naturoplevelser og for at give vores erfaringer videre i et hyggeligt og stemningsfyldt miljø… naturen!

Bushcraft Danmark har 1000+ deltagere med på kurser, ture og ekspeditioner hvert år.

På Bushcraft Danmark-standen møder du også to af Danmarks mest ‘nørdede’ friluftsbutikker, Bushcraftbutikken og Survivalstore, som udover viden og inspiration, tilbyder kvalitetsgrej i alt fra håndlavet skandinavisk båludstyr, til de blødeste varme rensdyrskind, og alt der imellem – selvfølgelig til gode priser

Læs mere om Bushcraft Danmark på www.bushcraftdanmark.dk

Læs mere om Bushcraftbutikken på https://bushcraftbutikken.dk/

Læs mere om Survivalstore på https://survivalstore.dk/

HVOR: • Bushcraft Danmark

HVORNÅR: • Hele dagen

Bålmadlavning i vildmarken

Mad over bål smager bare bedre. Det ved vi alt om hos Vildmarkscentret, hvor vi introducerer dig til forskellige former for bålgastronomi, tilbyder smagsprøver direkte fra bålet, f.eks. et dådyr som man kan se blive brækket. Det er også hos Vildmarkscentret, at både voksne og børn kan lære at tænde bål med tændstål, grille chips og prøve at snitte din egen spiseske.

Vildmarkscentret er leverandør af forskellige typer af friluftsoplevelser og vildmarkskurser for private, virksomheder og skoleklasser. Virksomheden drives af Jon Lindberg, der vandt programmet Alene i Vildmarken i 2017 og som er forfatter til Bålkogebogen – smagfulde naturoplevelser for hele familien.

Læs mere om Vildmarkscentret.dk

HVOR: • Vildmarkscentret

HVORNÅR: • Hele dagen

Ølzonen

Reersø Bryghus, To Øl og Undercover Brewing Co/CoisBar har i anledning af FOOD ON FIRE etableret et samarbejde, der betyder at festivalens gæster har adgang til spændende smagsoplevelser og forskellige øl fra hele tre 3 lokale bryghuse. Udbuddet i Ølzonen inkluderer naturligivs Reersø Bryghus’ nyhed On Fire; en tørhumlet Raw Ale, der er brygget efter gammel skik som en hyldest til FOOD ON FIRE og ikke mindst de lokale råvarer i Sjællands Spisekammer.

Årets festival markerer den officielle lancering af On Fire.

Læs mere om Reersø BryghusTo Øl og Undercover Brewing Co/CoisBar

Barteltet er faciliteret af Lotus Belle telte

HVOR: Barteltet

HVORNÅR: • Hele dagen

Skov foodmarked

På festivalens skov food-markedet kan du gå på opdagelse i et sandt orgie af friske og sæsonaktuelle egnsunikke produkter og lokale råvarer.

De passionerede producenter står klar med smagsprøver og produkter, som skabes i Sjællands Spisekammer.

Læs mere om Skov food-markedet 

HVOR: • markedspladsen

HVORNÅR: • Hele dagen

Bueskydning ved kragerup gods

På Kragerup Gods’ aktivitetsområde, har du mulighed for at prøve kræfter med bueskydningsdisciplinen som illustrerer jagten på bygget, der foregår inden madlavningen. Bueskydning som er for både børn og voksne, er en udfordrende disciplin, der sætter koncentrationen og fokuseringen på prøve. Det handler om at være målrettet og klar på det rigtige tidspunkt! Finmotorikken og den mentale styrke er altafgørende for at ramme plet på skydeskiven. Dyst imod kollegaer, venner eller familie i en spændende turnering.

Hvem er den bedste skytte?

Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding til Kragerup Gods’ nyhedsbrev.
Hver deltager får 10 skud, og dagens topscorer vinder 4 fodboldgolfbilletter til en værdi á 500 kr.

Kragerup Gods’ historie går tilbage til 1327, og i dag tilbyder vi konferencer, teambuilding, fester, arrangementer, ophold i vores 57 værelser og rundvisning. Vi har desuden vores egen á la carte restaurant og egen aktivitetspark, hvor vi udbyder et bredt udvalg af skov-aktiviteter.

Læs mere om Kragerup Gods og Aktivitetspark

HVOR: Kragerup Gods & Aktivitetspark på Food on Fire

HVORNÅR: • Hele dagen

Pandekagebagning
og grill af skumfiduser ved kragerup gods

Kragerup Gods’ Aktivitetsparks eventteam glæder sig til at byde dig velkommen til en række sjove bålmadsaktiviteter for hele familien, bl.a. pandekage bagning og grilning af skumfiduser over bålfade. På standen finder du et hyggeligt miljø med tipi-telte og sækkestole, hvor du er velkommen til at slå dig ned.

Pandekagebagning: Pris 25 kr. pr. stk. inkl. sukker og syltetøj / 3 for 60 kr.

Grill af skumfiduser: Pris 25 kr. pr. pakke bestående af 3 skumfiduser, 6 mariekiks og Nutella.

Kragerup Gods’ historie går tilbage til 1327, og i dag tilbyder vi konferencer, teambuilding, fester, arrangementer, ophold i vores 57 værelser og rundvisning. Vi har desuden vores egen á la carte restaurant og egen aktivitetspark, hvor vi udbyder et bredt udvalg af skov-aktiviteter.

Læs mere om Kragerup Gods & Aktivitetspark

HVOR: Kragerup Gods & Aktivitetspark på Food on Fire

HVORNÅR: • Hele dagen

Røsnæs Vinbar

Velkommen til vinlandet Røsnæs! På den naturskønne halvø i Vestsjælland finder du en række vingårde, der tilsammen udgør Danmarks førende vinstrikt. På FOOD ON FIRE møder du Røsnæs Vinlaug og kan i hyggelige rammer smage lokalproduceret og medaljevindende vin fra de 4 vingårde Dyrehøj Vingård, STUB Vingård, Røsnæs Vingård og Kongstrup Vingård.

Læs mere om Røsnæs vinlaug

Barteltet er faciliteret af Lotus Belle telte.

HVOR: Barteltet

HVORNÅR: • Hele dagen

FOOD ON FIRE lounge by SACKit

Det er som bekendt skønt at slænge sig på sofaen med dem, vi holder af, når der er brug for et hvil. Det er ofte her, hyggen opstår, når vi samles med familie og venner. Det gælder selvfølgelig også på FOOD ON FIRE. Her har SACKit indrettet en udendørs hyggekrog, som giver dig adgang til komfortable omgivelser og multifunktionelle livsstilsprodukter i høj kvalitet og eksklusivt dansk design, når du har brug en pause i dagens program.

Læs mere om SACKit

HVORNÅR: • Hele dagen

Båltalk med lene beier

Tema: Bålets betydning

Lene Beier møder Eskild Vagn Olsen, direktør for Museum Vestsjælland 

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens fjerde og sidste båltalk, taler Lene Beier med Eskild Vagn Olsen fra Museum Vestsjælland, som sætter bålet i et historisk perspektiv og giver sit bud på, hvad bålet gør for vores madkultur.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 18:00 – 18:20

Båltalk med lene beier

Tema: Alene i vildmarken

Lene Beier møder Sanne Larsen og Jon Lindberg, tidligere deltagere i Alene i Vildmarken

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens tredje båltalk møder Lene Beier to TV-personligheder kendt fra Alene i Vildmarken på DR, nemlig Jon Lindberg (vinder i 2017 og forfatter til Bålkogebogen) og soranske Sanne Larsen (deltager i 2017 og 2023) til en spændende snak om både livet og madlavning i vildmarken.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 17:00 – 17:20

Båltalk med lene beier

Tema: LOKALE SPECIALITETER ON FIRE!

Lene Beier møder Fritz Müller, brygger hos Reersø Bryghus

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens anden båltalk taler Lene Beier med brygger Fritz Müller – også kendt som Den Gale Brygger – fra Reersø Bryghus om, hvorfor øl og bålmad hænger uløseligt sammen, om lokale råvarer og Vestsjællands styrkepositioner som kulinarisk destination og selvfølgelig om On Fire, Reersø Bryghus’ nye Indian Pale Raw Ale udviklet og brygget til årets FOOD ON FIRE festival.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 16:00 – 16:20

Båltalk med lene beier

Tema:  KOKKEKONKURRENCEN 2023

Lene Beier møder Michael Museth, stifter af Folkets Madhus.

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens første båltalk kigger Lene Beier og Michael Museth frem mod årets FOOD ON FIRE Kokkekonkurrence og moderatoren for konkurrencen vil give sit bud på, hvad bålmad kan og hvad vi kan forvente os af konkurrencen, hvor fire vestsjællandske kokke dyster i disciplinen mad over åben ild.

HVOR: konkurrenceteltet

HVORNÅR: • 11:45 – 12:00 

Bålsang med Simone!

Der er udsigt til en med garanti stemningsfyldt og intim oplevelse, når den lokale sangerinde Simone går på scenen og i flammernes skær synger for, når der er sang ved bålet på FOOD ON FIRE.

Simone har stået på de fleste scener i Danmark og er blevet akkompagneret af alt fra store symfoniorkestre og bigbands til enormt talentfulde musikere ved mere intime koncerter. Simone har ydermere vundet Scenen er din på TV2, har siden udgivet flere albums og 3 gange deltaget i Dansk Melodi Grand Prix – hver gang med en flot tredjeplads som resultat.

Læs mere om Simone 

HVOR: • Sceneteltet

HVORNÅR: • 19:00

Ballonflyvning over FOOD ON FIRE

Kig med fra landjorden når DreamBalloon sender luftballonen til vejrs og giver deltagerne ombord i luftballonen en unik mulighed for at opleve Destination Sjælland oppefra. For deltagerne venter selvsagt en uforglemmelig oplevelse. At svæve lydløst hen over by og natur, kun afbrudt af brænderens rå hvæsen. Udsigten er fantastisk. Alting ser anderledes ud oppefra og du ser nye ting du ikke har bemærket før.

Varmluftballoner flyver altid kun i stille vejr og derfor er opsendelse af luftballonen med forhold for vindforhold på dagen.

Deltagelse kræver forudbestilt billet købt hos DreamBalloon

Du har også mulighed for at vinde to billetter til ballonflyvningen. Nærmere information om konkurrencen, som kører frem til d. 15. september kl. 10:00 findes på FOOD ON FIRE’s Facebook-side: Deltag her

Læs mere om DreamBalloon

HVOR: Aktivitetsområde ved P-plads

HVORNÅR: 18.30

KONKURRENCE-LODTRÆKNING

På FOOD ON FIRE, har du mulighed for at vinde attraktive præmier fra en række af festivalens samarbejdspartnere:

1 x Weber Smokey Joe Premium Kulgrill, 37 cm, værdi: 899 kr.
1 x SACKit gavekort til webshop, værdi: 1.000 kr.

Du deltager i konkurrencen ved at udfylde et konkurrencekort som du finder flere steder på festivalpladsen.

HVOR: Weber Grill Academy

HVORNÅR: 17:30 ( lodtrækning )

Sanketur og primitiv madlavning ved bushcraft danmark

Lær at finde spiselige og brugbare planter i naturen omkring festivalpladsen. I Bushcraft Danmark lejren efter sanketuren tilbereder og smager vi på mad fra naturen, tilberedt over bål, uden brug af medbragt udstyr som gryder og pander. Lær at bage brød på sten og tilberede mad på udstyr lavet af naturen´s materialer. 

Bushcraft Danmark er Danmarks førende virksomhed inden for primitivt friluftsliv og vi brænder for de gode naturoplevelser og for at give vores erfaringer videre i et hyggeligt og stemningsfyldt miljø… naturen!

Bushcraft Danmark har 1000+ deltagere med på kurser, ture og ekspeditioner hvert år.

Læs mere om Bushcraft Danmark på www.bushcraftdanmark.dk

HVOR: Bushcraft Danmark

HVORNÅR: 15:30 – 17:30

FOOD ON FIRE Kokkekonkurrence

Et af højdepunkterne på årets festival venter, når nogle af Vestsjællands dygtigste kokke sætter hinanden i stævne for at dyste om sejren i FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 2023, æren og ikke mindst en plads i næste års DM i bålmad. Der dystes i mad over åben ild baseret på lokale råvarer leveret af skov food-markedets lokale producenter, mens konkurrencen på kompetent vis faciliteres af Michael Museth.

12:00: Officiel velkomst og præsentation af deltagere v/Michael Museth
12:15:  De 3 konkurrencedeltagere sættes i gang med 15 min. mellemrum
Hver deltager har præcist 2 timer (120 min.) til rådighed 
14:45: Afslutning på konkurrencen
15:00: Officiel kåring af vinderen af FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 2023 

Læs mere om FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 

Barteltet er faciliteret af Tipitipi – leverandør af Tentipi-telte

HVOR: konkurrenceteltet

HVORNÅR: • 12:00 – 15:00 

FOOD ON FIRE Kokkekonkurrencen faciliteres af Bon-fire og Tipitipi – leverandør af tentipi-telte

Båltalks på scenen

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer såsom bålets rolle og betydning i et historisk perspektiv, Vestsjællands potentiale som maddestination og livet i vildmarken.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 11:00  16:00 17:30