...
Dage
Timer
Minutter
sekunder

INVITATION TIL SAMARBEJDE OG DELTAGELSE PÅ

FOOD ON FIRE
SKOV-FOODMARKED

LØRDAG D. 14. SEPTEMBER 2024 KL. 10:00 – 18:00

EKSLUSIVT FOR VESTSJÆLLANDSKE FØDEVAREPRODUCENTER, GÅRDBUTIKKER OG RESTAURANTER

Velkommen ombord

Baseret på succesen i festivalens premiere-år, tyder meget på, at FOOD ON FIRE allerede har fundet sin grundform. Destination Sjællands gæstetilfredsundersøgelse fastslår entydigt, at festivalen appellerer bredt og at kombinationen af marked med mulighed for at møde lokale producenter, kokkekonkurrence, bål-talks og et aktivitetsudbud for både børn og vokse, er det som gør FOOD ON FIRE et besøg værd.

Når FOOD ON FIRE løber af stablen igen i 2024 vil grundkonceptet derfor være uændret, men en række nye tiltag forventes, på baggrund af erfaringerne fra år 1 samt ønsker fra gæster og samarbejdspartnere, at blive introduceret:

  • Festivalpladsen udvides, bl.a. med flere aktiviteter og nyt spejderområde
  • Kokkekonkurrencen omdannes til et nyt og årligt tilbagevendende DM i Bålmad
  • Madmarkedet udvides i areal, men komprimeres til tidsrummet kl. 10:00 – 18:00
  • Nye madtilbud til publikum, bl.a. aften-banket og madsalg ved kokkestuderenede
  • Markedsføringen intensiveres – både i og uden for Destination Sjællands geografi

Med dette udgangspunkt, inviterer Destination Sjælland igen til samarbejde og håber, at mange lokale fødevareproducenter, gårdbutikker og restauranter vil bidrage til at skabe Danmarks mest indbydende madmarked på FOOD ON FIRE 2024 og dermed være med til at sætte Vestsjælland, VORES fødevarer og madoplevelser på landkortet.

Læs mere om mulighederne for deltagelse på FOOD ON FIRE’s skov-foodmarked her på hjemmesiden eller kontakt Destination Sjælland for yderligere information.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i samarbejdet.

om festivalen

FOOD ON FIRE er en ambitiøs, tilbagevendende totaloplevelse med mad over bål som omdrejningspunkt og med madmarked, kokkekonkurrence og bålaktiviteter som kernen i oplevelsen.

Formålet er at skabe en begivenhed, der engagerer og begejstrer publikum og fremmer brugen af gode råvarer og tilberedningen i naturen over bål. Naturligvis med bæredygtighed og madspild som en indbygget tanke.

Destination Sjælland ønsker med FOOD ON FIRE at positionere Vestsjælland samt sætte vores gode råvarer og madoplevelser stærkere på landkortet og i forbrugernes bevidsthed.

Efter en succesfuld premiere i 2023, videreføres FOOD ON FIRE i 2024, hvor festivalen for første gang danner ramme om DM i Bålmad, der fremover vil være et fast og tilbagevendende element i Danmarks nye bålmadsfestival.

Festivalens hjemsted er Parnas Natur & Aktivitetspark ved Sorø Sø.

Arrangør

FOOD ON FIRE er et initiativ taget af Destination Sjælland med ambitionen om at sætte Vestsjælland på Danmarkskortet som et sted man tager hen, hvis man har interesse i lokale og spændende fødevarer og madoplevelser. 

Destination Sjælland er arrangør af FOOD ON FIRE, men Danmarks nye bålmadsfestival gennemføres med opbakning fra en lang række lokale samarbejdspartnere, herunder fødevareproducenter, gårdbutikker, restauranter, oplevelsesudbydere, foreninger, Sorø Kommune, Sorø Erhverv samt en række nationale co-brandingpartnere.

Gæsteprofil

Baseret på optælling, parkeringsdata og gennemført gæstetilfredshedsundersøgelse, har vi et godt indblik i de gæster, der besøgte FOOD ON FIRE i 2023:

Estimeret besøgstal: 2000 gæster

Aldersfordeling: Under 30 år (6%), 30-39 år (25%), 40-49 år (21%), 50-59 år (15%), 60-69 år (25%), 70 år + (10%). 58% af de adspurgte gæster har børn med.

Kønsfordeling: 63% er kvinder og 37% er mænd

Gruppesammensætning: 83% af kommer som familie, 15% i selskab med venner, mens 7% kommer alene

Besøgsmotiver: madmarkedet (63%), aktiviteter (26% ), kokkekonkurrence (12%) og bål-talks (6%)

Forplejning: 52% har købt eller forventer at købe mad på festivalen

Indkøb: 45% har handlet eller forventer at handle hos de deltagende producenter

Kendskab til festivalen: via sociale medier (65%), via familie/venner (32%) og plakater/bannere i Sorø (11%)

Bopæl: 4180 Sorø (44%), Destination Sjælland i øvrigt (35%), Øvrige Sjælland (11%) og Storkøbenhavn  (11%)

Kilde: FOOD ON FIRE gæstetilfredshedsundersøgelse 2023, Destination Sjælland

deltagelse

FOOD ON FIRE 2024 gennemføres lørdag d. 14. september og holder åbent for publikum i tidsrummet kl. 10:00 – 18:00.

Da FOOD ON FIRE handler om branding af Destination Sjælland samt markedsføring og salg af lokale fødevarer og specialiteter, er udstilling på skov-foodmarkedet eksklusivt forbeholdt fødevareproducenter, gårdbutikker og restauranter fra Vestsjælland.

Deltagerfee:

I bestræbelserne på at fremtidssikre FOOD ON FIRE som en fast, årligt tilbagevendende og selvfinansieret begivenhed, vil udstilling på skov-foodmarkedet fra 2024 være forbundet med et mindre deltagergebyr.

Indtægten vil af Destination Sjælland blive investeret ubeskåret i udvikling af festivalen og dens indhold.

Bemærk venligst, at udstillere forpligter sig til at holde eget telt bemandet i hele skov-foodmarkedets åbningstid.

Hvad får du som udstiller?:

  • Eget markedstelt (3 x 3 meter) udstyret med desk og bord
  • Kontakt til estimeret min. 2000 madinteresserede og købevillige gæster
  • Adgang til 220 V strøm, vand, kølefaciliteter og åben ild (fælles bålfade)
  • Fri parkering på P-område forbeholdt samarbejdspartnere
  • Deltagelse i et omfattende markedsføringsprogram via SoMe
  • Profilering af din virksomhed på www.foodonfire.dk
  • Kaffebilletter samt kildevand til tilmeldte udstillere
  • Madbilletter til udstillerpris for tilmeldte udstillere
  • Adgang til loungeområde for udstillere
  • Glæden af at være en del af et stærkt vestsjællandsk samarbejde
     

Hvad skal du som udstiller selv sørge for?:

  • Udsmykning og indretning markedstelt
  • Møblement udover ovenstående, f.eks. stole
  • Belysning, f.eks. hyggeskabende petroleumslamper
  • Smagsprøver til uddeling
  • Produkter til salg
  • Indhentning af nødvendige tilladelser fra fødevaremyndigheder


Hvad kan du som udstiller gøre for at øge værdien af din deltagelse?

  • Skab en stemningsfyldt indretning af dit markedstelt inkl produkter
  • Udnyt de fælles bålfade til at iscenesætte egne bålmadsaktiviteter
  • Aktiver deltagelsen ved hjælp af smagsprøver, tilbud og konkurrencer
  • Medbring afløser som kan aflaste og give dig en pause i ny og næ
  • Send relevant hjemmeside-content (foto, video og tekst) til Destination Sjælland
  • Kommuniker i egne markedsføringskanaler, at gæster kan møde dig på festivalen
  • Del FOOD ON FIRE’s opslag på sociale medier, så festivalen bliver kendt


Tilmelding:

Sidste frist for tilmelding via tilmeldingsformular er onsdag d. 21. august kl. 12:00 eller så længe disponible telte haves.

På grund af begrænset plads på skov-foodmarkedet vil princippet om ”først til mølle” være gældende.

Vær opmærksom på, at jo tidligere du tilmelder din virksomhed til skov-foodmarkedet, des større udbytte får du af markedsføringen.

Bemærk venligst, at tilmelding er bindende fra og med 1. august 2024. 

Tidsplan

Udstillere på FOOD ON FIRE’s skov-foodmarked, bedes være opmærksom på følgende nøgledatoer:

Onsdag d. 21. aug. kl. 12:00:
Frist for tilmelding til FOOD ON FIRE’s skov-foodmarked

Fredag d. 30. aug. kl. 08:30 – 10:00:
Kick-off møde for markedsdeltagere

Fredag d. 13. sep. kl. 13:00 – lørdag d. 14. sep. kl. 09:00:
Mulighed for indretning i markedstelte

Lørdag d. 14. sep. kl. 10:00 – 18:00:
FOOD ON FIRE 2024

Lørdag d. 14. sep. kl. 18.00 – søndag d. 15. september kl. 12:00:
Mulighed for nedpakning

Gæsteprofil

Baseret på optælling, parkeringsdata og gennemført gæstetilfredshedsundersøgelse, har vi et godt indblik i de gæster, der besøgte FOOD ON FIRE i 2023:

Estimeret besøgstal: 2000 gæster

Aldersfordeling: Under 30 år (6%), 30-39 år (25%), 40-49 år (21%), 50-59 år (15%), 60-69 år (25%), 70 år + (10%). 58% af de adspurgte gæster har børn med.

Kønsfordeling: 63% er kvinder og 37% er mænd

Gruppesammensætning: 83% af kommer som familie, 15% i selskab med venner, mens 7% kommer alene

Besøgsmotiver: madmarkedet (63%), aktiviteter (26% angiver), kokkekonkurrence (12%) og bål-taks (6%)

Forplejning: 52% har købt eller forventer at købe mad på festivalen

Indkøb: 45% har handlet eller forventer at handle hos de deltagende producenter

Kendskab til festivalen: via sociale medier (65%), via familie/venner (32%) og plakater/bannere i Sorø (11%)

Bopæl: 4180 Sorø (44%), Destination Sjælland i øvrigt (35%), Øvrige Sjælland (11%) og Storkøbenhavn  (11%)

Kilde: FOOD ON FIRE gæstetilfredshedsundersøgelse 2023, Destination Sjælland

Mad og drikke på pladsen

I festivalens madsalgsområde, som ligger i umiddelbar forlængelse af skov-foodmarkedet, finder du følgende udbydere

I barteltet finder du

Da To Øl blev grundlagt, var vi trætte af at tudsegamle bryggerier dominerede markedet kun på grund af deres alder. Men alder forgår; det gør ikke nødvendigvis øllet bedre. I stedet vil vi forynge øl! Hos To Øl brygger vi moderne øl. Vores mål er at provokere og flytte grænserne for opfattelsen af øl samtidig med at vi har det sjovt. I takt med at vi er vokset og blevet bedre, har øldrikkerne fulgt trop og åbenbaret os, at voksne i alle aldre sætter pris på kvaliteten og variationen i det vi laver hos To Øl.

Hjemmeside

Interesseret i et samarbejde?

Telefon

7025 2206

Email

info@desj.dk

Adresse

Sdr. Stationsvej 26, 2. sal
4200 Slagelse

TIlmelding til Food on fire skov-foodmarked 2024

Er du Destination Sjælland netværkspartner?
Festivalplakat
2023

Den nye Food On Fire plakat er klar! 

EVENTYRSPORT

Mød outdoorkæden Eventyrsport. På deres stand kan du lave toast på bålet, smage en god kop kaffe brygget på bålet og deltage i konkurrencen med mulighed for at vinde lækkert båludstyr. Hos Eventyrsport finder du også forskelligt udstyr og grej, der kan købes til en fantastisk dag omkring bålet hjemme i haven. 

Læs mere om Eventyrsport 

HVOR: • Eventyrsport

HVORNÅR: • Hele dagen

Båltalk med lene beier

Tema: Bålets betydning

Lene Beier møder Eskild Vagn Olsen, direktør for Museum Vestsjælland 

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens fjerde og sidste båltalk, taler Lene Beier med Eskild Vagn Olsen fra Museum Vestsjælland, som sætter bålet i et historisk perspektiv og giver sit bud på, hvad bålet gør for vores madkultur.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 18:00 – 18:20

Båltalk med lene beier

Tema: Alene i vildmarken

Lene Beier møder Sanne Larsen og Jon Lindberg, tidligere deltagere i Alene i Vildmarken

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens tredje båltalk møder Lene Beier to TV-personligheder kendt fra Alene i Vildmarken på DR, nemlig Jon Lindberg (vinder i 2017 og forfatter til Bålkogebogen) og soranske Sanne Larsen (deltager i 2017 og 2023) til en spændende snak om både livet og madlavning i vildmarken.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 17:00 – 17:20

Båltalk med lene beier

Tema: LOKALE SPECIALITETER ON FIRE!

Lene Beier møder Fritz Müller, brygger hos Reersø Bryghus

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens anden båltalk taler Lene Beier med brygger Fritz Müller – også kendt som Den Gale Brygger – fra Reersø Bryghus om, hvorfor øl og bålmad hænger uløseligt sammen, om lokale råvarer og Vestsjællands styrkepositioner som kulinarisk destination og selvfølgelig om On Fire, Reersø Bryghus’ nye Indian Pale Raw Ale udviklet og brygget til årets FOOD ON FIRE festival.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 16:00 – 16:20

Båltalk med lene beier

Tema:  KOKKEKONKURRENCEN 2023

Lene Beier møder Michael Museth, stifter af Folkets Madhus.

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens første båltalk kigger Lene Beier og Michael Museth frem mod årets FOOD ON FIRE Kokkekonkurrence og moderatoren for konkurrencen vil give sit bud på, hvad bålmad kan og hvad vi kan forvente os af konkurrencen, hvor fire vestsjællandske kokke dyster i disciplinen mad over åben ild.

HVOR: konkurrenceteltet

HVORNÅR: • 11:45 – 12:00 

Bålsang med Simone!

Der er udsigt til en med garanti stemningsfyldt og intim oplevelse, når den lokale sangerinde Simone går på scenen og i flammernes skær synger for, når der er sang ved bålet på FOOD ON FIRE.

Simone har stået på de fleste scener i Danmark og er blevet akkompagneret af alt fra store symfoniorkestre og bigbands til enormt talentfulde musikere ved mere intime koncerter. Simone har ydermere vundet Scenen er din på TV2, har siden udgivet flere albums og 3 gange deltaget i Dansk Melodi Grand Prix – hver gang med en flot tredjeplads som resultat.

Læs mere om Simone 

HVOR: • Sceneteltet

HVORNÅR: • 19:00

Ballonflyvning over FOOD ON FIRE

Kig med fra landjorden når DreamBalloon sender luftballonen til vejrs og giver deltagerne ombord i luftballonen en unik mulighed for at opleve Destination Sjælland oppefra. For deltagerne venter selvsagt en uforglemmelig oplevelse. At svæve lydløst hen over by og natur, kun afbrudt af brænderens rå hvæsen. Udsigten er fantastisk. Alting ser anderledes ud oppefra og du ser nye ting du ikke har bemærket før.

Varmluftballoner flyver altid kun i stille vejr og derfor er opsendelse af luftballonen med forhold for vindforhold på dagen.

Deltagelse kræver forudbestilt billet købt hos DreamBalloon

Du har også mulighed for at vinde to billetter til ballonflyvningen. Nærmere information om konkurrencen, som kører frem til d. 15. september kl. 10:00 findes på FOOD ON FIRE’s Facebook-side: Deltag her

Læs mere om DreamBalloon

HVOR: Aktivitetsområde ved P-plads

HVORNÅR: 18.30

KONKURRENCE-LODTRÆKNING

På FOOD ON FIRE, har du mulighed for at vinde attraktive præmier fra en række af festivalens samarbejdspartnere:

1 x Weber Smokey Joe Premium Kulgrill, 37 cm, værdi: 899 kr.
1 x SACKit gavekort til webshop, værdi: 1.000 kr.

Du deltager i konkurrencen ved at udfylde et konkurrencekort som du finder flere steder på festivalpladsen.

HVOR: Weber Grill Academy

HVORNÅR: 17:30 ( lodtrækning )

Sanketur og primitiv madlavning ved bushcraft danmark

Lær at finde spiselige og brugbare planter i naturen omkring festivalpladsen. I Bushcraft Danmark lejren efter sanketuren tilbereder og smager vi på mad fra naturen, tilberedt over bål, uden brug af medbragt udstyr som gryder og pander. Lær at bage brød på sten og tilberede mad på udstyr lavet af naturen´s materialer. 

Bushcraft Danmark er Danmarks førende virksomhed inden for primitivt friluftsliv og vi brænder for de gode naturoplevelser og for at give vores erfaringer videre i et hyggeligt og stemningsfyldt miljø… naturen!

Bushcraft Danmark har 1000+ deltagere med på kurser, ture og ekspeditioner hvert år.

Læs mere om Bushcraft Danmark på www.bushcraftdanmark.dk

HVOR: Bushcraft Danmark

HVORNÅR: 15:30 – 17:30

FOOD ON FIRE Kokkekonkurrence

Et af højdepunkterne på årets festival venter, når nogle af Vestsjællands dygtigste kokke sætter hinanden i stævne for at dyste om sejren i FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 2023, æren og ikke mindst en plads i næste års DM i bålmad. Der dystes i mad over åben ild baseret på lokale råvarer leveret af skov food-markedets lokale producenter, mens konkurrencen på kompetent vis faciliteres af Michael Museth.

12:00: Officiel velkomst og præsentation af deltagere v/Michael Museth
12:15:  De 3 konkurrencedeltagere sættes i gang med 15 min. mellemrum
Hver deltager har præcist 2 timer (120 min.) til rådighed 
14:45: Afslutning på konkurrencen
15:00: Officiel kåring af vinderen af FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 2023 

Læs mere om FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 

Barteltet er faciliteret af Tipitipi – leverandør af Tentipi-telte

HVOR: konkurrenceteltet

HVORNÅR: • 12:00 – 15:00 

FOOD ON FIRE Kokkekonkurrencen faciliteres af Bon-fire og Tipitipi – leverandør af tentipi-telte

Båltalks på scenen

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer såsom bålets rolle og betydning i et historisk perspektiv, Vestsjællands potentiale som maddestination og livet i vildmarken.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 11:00  16:00 17:30