...
Dage
Timer
Minutter
sekunder

dm i bålmad – en del af food on fire

Om DM i Bålmad

LØRDAG D. 14. SEPTEMBER 2024

DM i Bålmad – en del af FOOD ON FIRE

Danmarksmesterskabet i bålmadlavning er en kokkekonkurrence, der finder sted som et fast højdepunkt på FOOD ON FIRE – første gang lørdag d. 14. september 2024.

Konkurrencen gennemføres med deltagelse af 5 af Danmarks dygtigste og mest talentfulde kokke, som ved hjælp af egnsunikke råvarer, skal kreere det mest spektakulære bålmadsmåltid i dysten om DM-titlen.

Michael Museth er konferencier og en del af det madfaglige dommerpanel, der udpeger årets vinder af kokkekonkurrencen.

Officiel arrangør af Food on Fire og DM i Bålmad er Destination Sjælland.

konkurrenceregler

Konkurrencedeltagerne i årets Food on Fire DM i bålmad konkurrerer på følgende præmis:

Deltagerne skal skabe en grill-hovedret, indeholdende elementer fra madmarkedets producenter og naturen i Destination Sjælland.

Deltagerne får udleveret en ingredienskasse, hvor hovedelementerne afsløres 4 uger før konkurrencen afholdes, samt der vil være et råvarebord til rådighed for alle deltagere.

Temaet på grillretten skal være en hyldest til Destination Sjællands råvarebord.

Hver deltager skal på deres tallerken have et signaturelement, som særligt fremhæver deres udtryk på serveringen, og alle elementer skal tilberedes på stedet.

Deltagerne i kokkekonkurrencen bedømmes af dommerpanelet ud fra følgende kriterier:

  1. Lokal smag (1-10)
  2. Bålteknik (1-5)
  3. Håndværk (1-10)
  4. Kreativitet (1-10)
  5. Smag & præsentation (1-10)

Deltageren som opnår den højeste samlede point-score, vinder DM i Bålmad.

Alle varme elementer skal tilberedes over bål og følgende udstyr stilles til rådighed:

Basissæt, 6 l. gryde ½ BBQ-pande og bålfad på langeben leveret af Bon-Fire.

Det er tilladt deltagerne at medbringe udstyr udover det Bon-fire udstyr, som er til rådighed.

Deltagerne medbringer således selv udstyr som knive, spækbræt, piskeris etc. 

De 5 madlavningszoner vil alle være udstyret med: Arbejdsborde, håndvask, skyllevask til råvarer, bålplads, sæbe og håndsprit.

Konkurrencedeltagerne repræsenteres af 1 kok + en supporterende kokkeelev fra ZBC Kokke- og Tjenerskole.  

Råvarer

Konkurrencedeltagerne modtager senest d. 14. august en oversigt over deltagende producenter på skov food-markedet inkl. tilgængelige råvarer.

Konkurrencedeltagerne indleverer herefter en liste over, hvad de skal bruge senest d 9. september.

Destination Sjælland sørger for koordinering med de relevante producenter og sikrer at de pågældende råvarer stilles til rådighed ved konkurrencestart. 

præmier

  • 1. præmie: DKK 10.000
  • 2. præmie: DKK 7.500
  • 3. præmie: DKK 5.000

Vinderen af DM i Bålmad præmieres herudover med:

  • Trofæ og diplom skabt af Finn Møller, Møller i Mejeriet
  • En plads i dommerpanelet for DM i Bålmad 2025
     

Alle deltagere overtager anvendt Bon-fire udstyr til evigt eje.

Konkurrencedeltagere

Vil du have mulighed for at deltage i DM i Bålmad, så skal du sende en motiveret ansøgning til info@desj.dk med en kort historie om dig selv, dine erfaringer og hvad du tænker bringer dig i spil som kandidat til deltagelse i konkurrencen som er baseret på personlig deltagelse. Årets deltagerfelt offentliggøres d. 31. maj 2024. 

Hvis du har spørgsmål vedr. deltagelse i DM i Bålmad, er du velkommen til at kontakte Michael Museth på telefon 22 20 07 07.

DOMMERPANEL

Medlemmer af det madfaglige dommerpanel forventes offentliggjort i foråret 2024

program

DM i Bålmad gennemføres efter følgende tidsplan:

11:00 Adgang til køkkentelt for deltagere og mulighed for gennemgang af køkkenstationer

12:00 Officiel start på DM i Bålmad kokkekonkurrence v/Michael Museth                    

12:15 De 5 deltagere sættes i gang med 5 min. mellemrum.
          Hver deltager har præcist 120 min. til rådighed

14:35 Afslutning på konkurrencen

15:00 Officiel kåring af vinderen af DM i Bålmad 2024

Gæsteprofil

Baseret på optælling, parkeringsdata og gennemført gæstetilfredshedsundersøgelse, har vi et godt indblik i de gæster, der besøgte FOOD ON FIRE i 2023:

Estimeret besøgstal: 2000 gæster

Aldersfordeling: Under 30 år (6%), 30-39 år (25%), 40-49 år (21%), 50-59 år (15%), 60-69 år (25%), 70 år + (10%). 58% af de adspurgte gæster har børn med.

Kønsfordeling: 63% er kvinder og 37% er mænd

Gruppesammensætning: 83% af kommer som familie, 15% i selskab med venner, mens 7% kommer alene

Besøgsmotiver: madmarkedet (63%), aktiviteter (26% angiver), kokkekonkurrence (12%) og bål-taks (6%)

Forplejning: 52% har købt eller forventer at købe mad på festivalen

Indkøb: 45% har handlet eller forventer at handle hos de deltagende producenter

Kendskab til festivalen: via sociale medier (65%), via familie/venner (32%) og plakater/bannere i Sorø (11%)

Bopæl: 4180 Sorø (44%), Destination Sjælland i øvrigt (35%), Øvrige Sjælland (11%) og Storkøbenhavn  (11%)

Kilde: FOOD ON FIRE gæstetilfredshedsundersøgelse 2023, Destination Sjælland

Mad og drikke på pladsen

I festivalens madsalgsområde, som ligger i umiddelbar forlængelse af skov-foodmarkedet, finder du følgende udbydere

I barteltet finder du

Da To Øl blev grundlagt, var vi trætte af at tudsegamle bryggerier dominerede markedet kun på grund af deres alder. Men alder forgår; det gør ikke nødvendigvis øllet bedre. I stedet vil vi forynge øl! Hos To Øl brygger vi moderne øl. Vores mål er at provokere og flytte grænserne for opfattelsen af øl samtidig med at vi har det sjovt. I takt med at vi er vokset og blevet bedre, har øldrikkerne fulgt trop og åbenbaret os, at voksne i alle aldre sætter pris på kvaliteten og variationen i det vi laver hos To Øl.

Hjemmeside

Interesseret i et samarbejde?

Telefon

7025 2206

Email

info@desj.dk

Adresse

Sdr. Stationsvej 26, 2. sal
4200 Slagelse

Festivalplakat
2024

Kan købes nu!

EVENTYRSPORT

Mød outdoorkæden Eventyrsport. På deres stand kan du lave toast på bålet, smage en god kop kaffe brygget på bålet og deltage i konkurrencen med mulighed for at vinde lækkert båludstyr. Hos Eventyrsport finder du også forskelligt udstyr og grej, der kan købes til en fantastisk dag omkring bålet hjemme i haven. 

Læs mere om Eventyrsport 

HVOR: • Eventyrsport

HVORNÅR: • Hele dagen

Båltalk med lene beier

Tema: Bålets betydning

Lene Beier møder Eskild Vagn Olsen, direktør for Museum Vestsjælland 

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens fjerde og sidste båltalk, taler Lene Beier med Eskild Vagn Olsen fra Museum Vestsjælland, som sætter bålet i et historisk perspektiv og giver sit bud på, hvad bålet gør for vores madkultur.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 18:00 – 18:20

Båltalk med lene beier

Tema: Alene i vildmarken

Lene Beier møder Sanne Larsen og Jon Lindberg, tidligere deltagere i Alene i Vildmarken

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens tredje båltalk møder Lene Beier to TV-personligheder kendt fra Alene i Vildmarken på DR, nemlig Jon Lindberg (vinder i 2017 og forfatter til Bålkogebogen) og soranske Sanne Larsen (deltager i 2017 og 2023) til en spændende snak om både livet og madlavning i vildmarken.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 17:00 – 17:20

Båltalk med lene beier

Tema: LOKALE SPECIALITETER ON FIRE!

Lene Beier møder Fritz Müller, brygger hos Reersø Bryghus

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens anden båltalk taler Lene Beier med brygger Fritz Müller – også kendt som Den Gale Brygger – fra Reersø Bryghus om, hvorfor øl og bålmad hænger uløseligt sammen, om lokale råvarer og Vestsjællands styrkepositioner som kulinarisk destination og selvfølgelig om On Fire, Reersø Bryghus’ nye Indian Pale Raw Ale udviklet og brygget til årets FOOD ON FIRE festival.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 16:00 – 16:20

Båltalk med lene beier

Tema:  KOKKEKONKURRENCEN 2023

Lene Beier møder Michael Museth, stifter af Folkets Madhus.

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens første båltalk kigger Lene Beier og Michael Museth frem mod årets FOOD ON FIRE Kokkekonkurrence og moderatoren for konkurrencen vil give sit bud på, hvad bålmad kan og hvad vi kan forvente os af konkurrencen, hvor fire vestsjællandske kokke dyster i disciplinen mad over åben ild.

HVOR: konkurrenceteltet

HVORNÅR: • 11:45 – 12:00 

Bålsang med Simone!

Der er udsigt til en med garanti stemningsfyldt og intim oplevelse, når den lokale sangerinde Simone går på scenen og i flammernes skær synger for, når der er sang ved bålet på FOOD ON FIRE.

Simone har stået på de fleste scener i Danmark og er blevet akkompagneret af alt fra store symfoniorkestre og bigbands til enormt talentfulde musikere ved mere intime koncerter. Simone har ydermere vundet Scenen er din på TV2, har siden udgivet flere albums og 3 gange deltaget i Dansk Melodi Grand Prix – hver gang med en flot tredjeplads som resultat.

Læs mere om Simone 

HVOR: • Sceneteltet

HVORNÅR: • 19:00

Ballonflyvning over FOOD ON FIRE

Kig med fra landjorden når DreamBalloon sender luftballonen til vejrs og giver deltagerne ombord i luftballonen en unik mulighed for at opleve Destination Sjælland oppefra. For deltagerne venter selvsagt en uforglemmelig oplevelse. At svæve lydløst hen over by og natur, kun afbrudt af brænderens rå hvæsen. Udsigten er fantastisk. Alting ser anderledes ud oppefra og du ser nye ting du ikke har bemærket før.

Varmluftballoner flyver altid kun i stille vejr og derfor er opsendelse af luftballonen med forhold for vindforhold på dagen.

Deltagelse kræver forudbestilt billet købt hos DreamBalloon

Du har også mulighed for at vinde to billetter til ballonflyvningen. Nærmere information om konkurrencen, som kører frem til d. 15. september kl. 10:00 findes på FOOD ON FIRE’s Facebook-side: Deltag her

Læs mere om DreamBalloon

HVOR: Aktivitetsområde ved P-plads

HVORNÅR: 18.30

KONKURRENCE-LODTRÆKNING

På FOOD ON FIRE, har du mulighed for at vinde attraktive præmier fra en række af festivalens samarbejdspartnere:

1 x Weber Smokey Joe Premium Kulgrill, 37 cm, værdi: 899 kr.
1 x SACKit gavekort til webshop, værdi: 1.000 kr.

Du deltager i konkurrencen ved at udfylde et konkurrencekort som du finder flere steder på festivalpladsen.

HVOR: Weber Grill Academy

HVORNÅR: 17:30 ( lodtrækning )

Sanketur og primitiv madlavning ved bushcraft danmark

Lær at finde spiselige og brugbare planter i naturen omkring festivalpladsen. I Bushcraft Danmark lejren efter sanketuren tilbereder og smager vi på mad fra naturen, tilberedt over bål, uden brug af medbragt udstyr som gryder og pander. Lær at bage brød på sten og tilberede mad på udstyr lavet af naturen´s materialer. 

Bushcraft Danmark er Danmarks førende virksomhed inden for primitivt friluftsliv og vi brænder for de gode naturoplevelser og for at give vores erfaringer videre i et hyggeligt og stemningsfyldt miljø… naturen!

Bushcraft Danmark har 1000+ deltagere med på kurser, ture og ekspeditioner hvert år.

Læs mere om Bushcraft Danmark på www.bushcraftdanmark.dk

HVOR: Bushcraft Danmark

HVORNÅR: 15:30 – 17:30

FOOD ON FIRE Kokkekonkurrence

Et af højdepunkterne på årets festival venter, når nogle af Vestsjællands dygtigste kokke sætter hinanden i stævne for at dyste om sejren i FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 2023, æren og ikke mindst en plads i næste års DM i bålmad. Der dystes i mad over åben ild baseret på lokale råvarer leveret af skov food-markedets lokale producenter, mens konkurrencen på kompetent vis faciliteres af Michael Museth.

12:00: Officiel velkomst og præsentation af deltagere v/Michael Museth
12:15:  De 3 konkurrencedeltagere sættes i gang med 15 min. mellemrum
Hver deltager har præcist 2 timer (120 min.) til rådighed 
14:45: Afslutning på konkurrencen
15:00: Officiel kåring af vinderen af FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 2023 

Læs mere om FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 

Barteltet er faciliteret af Tipitipi – leverandør af Tentipi-telte

HVOR: konkurrenceteltet

HVORNÅR: • 12:00 – 15:00 

FOOD ON FIRE Kokkekonkurrencen faciliteres af Bon-fire og Tipitipi – leverandør af tentipi-telte

Båltalks på scenen

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer såsom bålets rolle og betydning i et historisk perspektiv, Vestsjællands potentiale som maddestination og livet i vildmarken.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 11:00  16:00 17:30