...
Dage
Timer
Minutter
sekunder

program

program

På FOOD on FIRE kombinerer vi bålmadlavning, fødevaremarked, bål-talks og et stort aktivitetsprogram for børn og voksne.

Festivalen bliver i 2024 også rammen for første udgave af DM i Bålmad, hvor nogle af landets dygtige kokke vil dyste om hæder og ære i disciplinen madlavning over åben ild.

Programmet for festivalen kan ses her

Følg med og få et indblik på Instagram og Facebook

10:00: Åbning af FOOD ON FIRE 2024

10:00 – 15:00:  Madlavning Over Bål. Læs mere

10:00 – 15:00: Fang fisk med Sorø Lystfiskerforening og tilbered fangsten på bålet! Læs mere

10:15 – 10:45: Lejrbålssang ved Sorø Synger: kom og syng med! Læs mere

10:30 – 17:30: Bueskydning for voksne og børn (dog pause i tidsrummet kl. 13:30 – 14:00)

10:30: Guidet sanketur for børn. Læs mere

10:45: Båltalk: Bålkaffe fra hjertet. Læs mere

11:00 – 11:30: Kogekonerne serverer historisk ærtesuppe.

11:00 – 12:00: Bålbyggerkursus for børn.

11:10:  Båltalk: Bål og brand i naturen. Læs mere

11:15 – 11:45: Høj på Kultur: Jagt, bål og mad i jægerstenalderen ved Museum Vestsjælland. Læs mere

11:50: Båltalk: Nedtælling til Danmarks nye kokkekonkurrence. Læs mere

12:00: Officiel start på DM i Bålmad kokkekonkurrence.

12:30 – 13:00: Guidet sanketur for børn. Læs mere

12:30 – 13:30: Høj på Kultur: Bevægelse i Naturen ved Bväg. Læs mere

13:00 – 14:00: Bålbyggerkursus for børn.

13:30 – 14:00: Høj på Kultur: Levende musik i Naturen ved Sorø Musiske Skole. Læs mere

14:00 – 14:30: Kogekonerne serverer historisk ærtesuppe.

14:00 – 14:40: Høj på Kultur: Ronja-udflugt ved Sorø Bibliotek. Læs mere

14:30: Båltalk: Mens vi venter: Frigivelse af Bonfire Beer – den officielle øl for FOOD ON FIRE 2024. Læs mere

14:45 – 15:25: Høj på Kultur: NaturFlet ved Sorø Bibliotek. Læs mere

15:00: Præmieceremoni ifm. DM i Bålmad 2024.

15:30: Båltalk: Make Local Food Great Again! Læs mere

15:30 – 16:00: Guidet sanketur i naturen omkring Parnas Park. Læs mere

15:55: Båltalk: Tag kampen op mod madspild til glæde for både miljøet og egen pengepung! Læs mere

16:20: Båltalk: Rane on Fire: bålet som samlingspunktet, der både taler og lytter. Læs mere

16:55: Båltalk:  Smagen af Røsnæs! Læs mere

17:30 – 18:00: Lejrbålssang ved Sorø Synger: kom og syng med ved bålet. Læs mere

18:00: Afslutning på FOOD ON FIRE 2024


BÅLAKTIVITETER HELE DAGEN


Madmarkedet Sjællands Spisekammer.
Hvor:
Madmarkedet
Læs mere

Livet og maden anno 1884.
Hvor:
Sorø Historiske Festival
Læs mere

Ild-workshop: Lær hvordan du laver og tænder bål.
Hvor: Bushcraft Danmark
Læs mere

Grillrist fra naturen: Lær at lave en grillrist af naturens materiale.
Hvor: Bushcraft Danmark
Læs mere

Madlavning over bål: Lav din egen Food on Fire-menu.
Hvor: Bushcraft Danmark
Læs mere

Snobrødbagning over bål.
Hvor: DK Brænde

Skumfiduser over bål – Sådan gør du!
Hvor: DK Brænde

Sømslåningskonkurrence med præmier på højkant.
Hvor: DK Brænde

Konkurrence med mulighed for at vinde bål- og vandreudstyr.
Hvor: Eventyrsport

Bag din egen pandekage over bålet (mod gebyr)
Hvor: Kragerup Aktivitetspark

Snobrød workshop: kom og bag din egen kanelsnegl eller pizzasnegl.
Hvor: Juhls Madhåndværk

Prøv Sorø Lystfiskerforenings ”fightmaskine”.
Hvor: Sorø Lystfiskerforening
Læs mere

Tips og tricks til håndtering af madaffald og affaldssortering.
Hvor: AffaldPlus
Læs mere

Båltalks med Lene Beier.  Læs mere om båltalks her

10:45: Bålkaffe fra hjertet.
Læs mere

11:10: Bål og brand i naturen.
Læs mere

11:50: Nedtælling til Danmarks nye kokkekonkurrence. 
Læs mere

14:30: Mens vi venter: Frigivelse af Bonfire Beer – den officielle øl for FOOD ON FIRE 2024. 
Læs mere

15:30: Make Local Food Great Again! 
Læs mere

15:55: Tag kampen op mod madspild til glæde for både miljøet og egen pengepung! 
Læs mere

16:20: Rane on Fire: bålet som samlingspunktet, der både taler og lytter. 
Læs mere

16:55: Smagen af Røsnæs!
Læs mere

DM i BålmadLæs mere om konkurrencen her

12:00 Officiel start på DM i Bålmad kokkekonkurrence

12:15 – 14:20: Konkurrencen: Kokkene sættes igang med 5 minutters mellemrum

15:00: Præmieceremoni ifm. DM i Bålmad 2024 

10:00 – 15:00:  Madlavning Over Bål.
Hvor: Kongskilde Naturcenter
Læs mere

10:00 – 15:00: Fang fisk med Sorø Lystfiskerforening og tilbered fangsten på bålet!
Hvor: Parnasbroen og Kongskilde Naturcenter
Læs mere

10:15 – 10:45: Lejrbålssang ved Sorø Synger: Kom og syng med!
(henvendt til børn, men alle er velkommen)
Hvor: Bålpladsen
Læs mere

10:30 – 11:00: Guidet sanketur for børn.
Hvor: Kongskilde Naturcenter
Læs mere

10:30 – 17:30: Bueskydning for voksne og børn. (dog pause i tidsrummet kl. 13:30 – 14:00)
Hvor: Kragerup Aktivitetspark

11:00 – 11:30: Kogekonerne serverer historisk ærtesuppe.
Hvor: Sorø Historiske Festival

11:15 – 11:45: Høj på Kultur: Jagt, bål og mad i jægerstenalderen ved Museum Vestsjælland.
Hvor: Parnashøjen
Læs mere

11:00 – 12:00: Bålbyggerkursus for børn.
Hvor: De Gule Spejdere – Fugl Phønix Trop

12:30 – 13:00: Guidet sanketur for børn.
Hvor: Kongskilde Naturcenter
Læs mere

12:30 – 13:30: Høj på Kultur: Bevægelse i Naturen ved Bväg.
Hvor: Parnashøjen
Læs mere

13:00 – 14:00: Bålbyggerkursus for børn.
Hvor: De Gule Spejdere – Fugl Phønix Trop

13:30 – 14:00: Høj på Kultur: Levende musik i Naturen ved Sorø Musiske Skole.
Hvor: Parnashøjen
Læs mere

14:00 – 14:30: Kogekonerne serverer historisk ærtesuppe.
Hvor: Sorø Historiske Festival

14:00 – 14:40: Høj på Kultur: Ronja-udflugt ved Sorø Bibliotek.
Hvor: Parnashøjen
Læs mere

14:45 – 15:25: Høj på Kultur: NaturFlet ved Sorø Bibliotek.
Hvor: Parnashøjen
Læs mere

15:30 – 16:00: Guidet sanketur i naturen omkring Parnas Park.
Hvor: Bushcraft Danmark
Læs mere

17:30 – 18:00: Lejrbålssang ved Sorø Synger: kom og syng med ved bålet (henvendt til voksne, men alle er velkommen)
Hvor: Bålpladsen


BÅLAKTIVITETER HELE DAGEN

 

Madmarkedet Sjællands Spisekammer.
Hvor:
Madmarkedet
Læs mere

Livet og maden anno 1884.
Hvor:
Sorø Historiske Festival
Læs mere

Ild-workshop: Lær hvordan du laver og tænder bål.
Hvor: Bushcraft Danmark
Læs mere

Grillrist fra naturen: Lær at lave en grillrist af naturens materiale.
Hvor: Bushcraft Danmark
Læs mere

Madlavning over bål: Lav din egen Food on Fire-menu.
Hvor: Bushcraft Danmark
Læs mere

Snobrødbagning over bål.
Hvor: DK Brænde

Skumfiduser over bål – Sådan gør du!
Hvor: DK Brænde

Sømslåningskonkurrence med præmier på højkant.
Hvor: DK Brænde

Konkurrence med mulighed for at vinde bål- og vandreudstyr.
Hvor: Eventyrsport

Bag din egen pandekage over bålet (mod gebyr)
Hvor: Kragerup Aktivitetspark

Snobrød workshop: kom og bag din egen kanelsnegl eller pizzasnegl.
Hvor: Juhls Madhåndværk

Prøv Sorø Lystfiskerforenings ”fightmaskine”.
Hvor: Sorø Lystfiskerforening
Læs mere

Tips og tricks til håndtering af madaffald og affaldssortering.
Hvor: AffaldPlus
Læs mere

 

EVENTYRSPORT

Mød outdoorkæden Eventyrsport. På deres stand kan du lave toast på bålet, smage en god kop kaffe brygget på bålet og deltage i konkurrencen med mulighed for at vinde lækkert båludstyr. Hos Eventyrsport finder du også forskelligt udstyr og grej, der kan købes til en fantastisk dag omkring bålet hjemme i haven. 

Læs mere om Eventyrsport 

HVOR: • Eventyrsport

HVORNÅR: • Hele dagen

Båltalk med lene beier

Tema: Bålets betydning

Lene Beier møder Eskild Vagn Olsen, direktør for Museum Vestsjælland 

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens fjerde og sidste båltalk, taler Lene Beier med Eskild Vagn Olsen fra Museum Vestsjælland, som sætter bålet i et historisk perspektiv og giver sit bud på, hvad bålet gør for vores madkultur.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 18:00 – 18:20

Båltalk med lene beier

Tema: Alene i vildmarken

Lene Beier møder Sanne Larsen og Jon Lindberg, tidligere deltagere i Alene i Vildmarken

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens tredje båltalk møder Lene Beier to TV-personligheder kendt fra Alene i Vildmarken på DR, nemlig Jon Lindberg (vinder i 2017 og forfatter til Bålkogebogen) og soranske Sanne Larsen (deltager i 2017 og 2023) til en spændende snak om både livet og madlavning i vildmarken.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 17:00 – 17:20

Båltalk med lene beier

Tema: LOKALE SPECIALITETER ON FIRE!

Lene Beier møder Fritz Müller, brygger hos Reersø Bryghus

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens anden båltalk taler Lene Beier med brygger Fritz Müller – også kendt som Den Gale Brygger – fra Reersø Bryghus om, hvorfor øl og bålmad hænger uløseligt sammen, om lokale råvarer og Vestsjællands styrkepositioner som kulinarisk destination og selvfølgelig om On Fire, Reersø Bryghus’ nye Indian Pale Raw Ale udviklet og brygget til årets FOOD ON FIRE festival.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 16:00 – 16:20

Båltalk med lene beier

Tema:  KOKKEKONKURRENCEN 2023

Lene Beier møder Michael Museth, stifter af Folkets Madhus.

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens første båltalk kigger Lene Beier og Michael Museth frem mod årets FOOD ON FIRE Kokkekonkurrence og moderatoren for konkurrencen vil give sit bud på, hvad bålmad kan og hvad vi kan forvente os af konkurrencen, hvor fire vestsjællandske kokke dyster i disciplinen mad over åben ild.

HVOR: konkurrenceteltet

HVORNÅR: • 11:45 – 12:00 

Bålsang med Simone!

Der er udsigt til en med garanti stemningsfyldt og intim oplevelse, når den lokale sangerinde Simone går på scenen og i flammernes skær synger for, når der er sang ved bålet på FOOD ON FIRE.

Simone har stået på de fleste scener i Danmark og er blevet akkompagneret af alt fra store symfoniorkestre og bigbands til enormt talentfulde musikere ved mere intime koncerter. Simone har ydermere vundet Scenen er din på TV2, har siden udgivet flere albums og 3 gange deltaget i Dansk Melodi Grand Prix – hver gang med en flot tredjeplads som resultat.

Læs mere om Simone 

HVOR: • Sceneteltet

HVORNÅR: • 19:00

Ballonflyvning over FOOD ON FIRE

Kig med fra landjorden når DreamBalloon sender luftballonen til vejrs og giver deltagerne ombord i luftballonen en unik mulighed for at opleve Destination Sjælland oppefra. For deltagerne venter selvsagt en uforglemmelig oplevelse. At svæve lydløst hen over by og natur, kun afbrudt af brænderens rå hvæsen. Udsigten er fantastisk. Alting ser anderledes ud oppefra og du ser nye ting du ikke har bemærket før.

Varmluftballoner flyver altid kun i stille vejr og derfor er opsendelse af luftballonen med forhold for vindforhold på dagen.

Deltagelse kræver forudbestilt billet købt hos DreamBalloon

Du har også mulighed for at vinde to billetter til ballonflyvningen. Nærmere information om konkurrencen, som kører frem til d. 15. september kl. 10:00 findes på FOOD ON FIRE’s Facebook-side: Deltag her

Læs mere om DreamBalloon

HVOR: Aktivitetsområde ved P-plads

HVORNÅR: 18.30

KONKURRENCE-LODTRÆKNING

På FOOD ON FIRE, har du mulighed for at vinde attraktive præmier fra en række af festivalens samarbejdspartnere:

1 x Weber Smokey Joe Premium Kulgrill, 37 cm, værdi: 899 kr.
1 x SACKit gavekort til webshop, værdi: 1.000 kr.

Du deltager i konkurrencen ved at udfylde et konkurrencekort som du finder flere steder på festivalpladsen.

HVOR: Weber Grill Academy

HVORNÅR: 17:30 ( lodtrækning )

Sanketur og primitiv madlavning ved bushcraft danmark

Lær at finde spiselige og brugbare planter i naturen omkring festivalpladsen. I Bushcraft Danmark lejren efter sanketuren tilbereder og smager vi på mad fra naturen, tilberedt over bål, uden brug af medbragt udstyr som gryder og pander. Lær at bage brød på sten og tilberede mad på udstyr lavet af naturen´s materialer. 

Bushcraft Danmark er Danmarks førende virksomhed inden for primitivt friluftsliv og vi brænder for de gode naturoplevelser og for at give vores erfaringer videre i et hyggeligt og stemningsfyldt miljø… naturen!

Bushcraft Danmark har 1000+ deltagere med på kurser, ture og ekspeditioner hvert år.

Læs mere om Bushcraft Danmark på www.bushcraftdanmark.dk

HVOR: Bushcraft Danmark

HVORNÅR: 15:30 – 17:30

FOOD ON FIRE Kokkekonkurrence

Et af højdepunkterne på årets festival venter, når nogle af Vestsjællands dygtigste kokke sætter hinanden i stævne for at dyste om sejren i FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 2023, æren og ikke mindst en plads i næste års DM i bålmad. Der dystes i mad over åben ild baseret på lokale råvarer leveret af skov food-markedets lokale producenter, mens konkurrencen på kompetent vis faciliteres af Michael Museth.

12:00: Officiel velkomst og præsentation af deltagere v/Michael Museth
12:15:  De 3 konkurrencedeltagere sættes i gang med 15 min. mellemrum
Hver deltager har præcist 2 timer (120 min.) til rådighed 
14:45: Afslutning på konkurrencen
15:00: Officiel kåring af vinderen af FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 2023 

Læs mere om FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 

Barteltet er faciliteret af Tipitipi – leverandør af Tentipi-telte

HVOR: konkurrenceteltet

HVORNÅR: • 12:00 – 15:00 

FOOD ON FIRE Kokkekonkurrencen faciliteres af Bon-fire og Tipitipi – leverandør af tentipi-telte

Båltalks på scenen

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer såsom bålets rolle og betydning i et historisk perspektiv, Vestsjællands potentiale som maddestination og livet i vildmarken.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 11:00  16:00 17:30