DM I BÅLMAD
om DM i bålmad
DM i Bålmad er Danmarks nye kokkekonkurrence som samler nogle af landets dygtigste og mest passionerede kokke inden for disciplinen madlavning over åben ild.
I konkurrencen dyster i alt 4 kokkeprofiler om attraktive præmier og titlen som Danmarksmester i bålmadlavning.
Deltagerne i konkurrencen skal servere en hovedret, der bliver bedømt af en madfaglig dommerjury ud fra et pointsystem, som fokuserer på fem kriterier; anvendelse af lokale ingredienser, bålteknik, håndværk, kreativitet samt smag og præsentation.
Retten laves med ingredienser fra et råvarebord bestående af egnsunikke råvarer som deltagerne har til rådighed på dagen. Ingredienserne til hovedretten får deltagerne præsenteret på forhånd, så de har mulighed for at øve sig inden konkurrencen.
Hvert år udvælges fire kokkeprofiler, som har gjort sig særligt bemærket i det danske kokkelandskab, til at deltage i konkurrencen.
DM i Bålmad afholdes i Parnas Park ved Sorø Sø som en fast, tilbagevendende begivenhed på Danmarks Bålmadsfestival, FOOD ON FIRE.
resultater
Resultatet af DM i Bålmad 2024
DOMMERPANEL
Det madfaglige dommerpanel bestod af:
Michael Museth
Stifter af Folkets Madhus og kok på TV2 Go’ Morgen Danmark
Thomas Castberg
Kok og dommer i Masterchef Danmark
Jakob
Krøll
Underviser på ZBC Kokke- og Tjenerskolen
Judith
Kyst
Direktør for Madkulturen