...
Dage
Timer
Minutter
sekunder

INVITATION TIL SAMARBEJDE OG DELTAGELSE PÅ

FOOD ON FIRE
madmarked

LØRDAG D. 13. SEPTEMBER 2025 

EKSLUSIVT FOR VESTSJÆLLANDSKE FØDEVAREPRODUCENTER, GÅRDBUTIKKER OG RESTAURANTER

Velkommen ombord

Baseret på succesen i festivalens første to år, tyder meget på, at FOOD ON FIRE har fundet sin grundform. Destination Sjællands gæstetilfredsundersøgelse fastslår entydigt, at festivalen appellerer bredt og at kombinationen af madmarked med mulighed for at møde lokale producenter, kokkekonkurrence, bål-talks og et aktivitetsudbud for både børn og vokse, er det som gør FOOD ON FIRE et besøg værd.

Når FOOD ON FIRE løber af stablen for tredje gang i 2025 vil grundkonceptet derfor være uændret. På baggrund af erfaringerne fra de første 2 år samt ønsker fra gæster og samarbejdspartnere, forventer vi at introducerer flere nye tiltag.

  • Festivalpladsen udvides, bl.a. med flere aktiviteter og flere udbydere på madmarkedet Sjællands Spisekammer
  • Kokkekonkurrencen DM i Bålmad fortsætter i kølvandet af den store succes fra 2024
  • Nye madtilbud til publikum, bl.a. med et aftenarrangement kaldet Bål Middagen
  • Markedsføringen intensiveres – både i og uden for Destination Sjællands geografi


Med dette udgangspunkt, inviterer Destination Sjælland igen til samarbejde og håber, at mange lokale fødevareproducenter, gårdbutikker og restauranter vil bidrage til at skabe Danmarks mest indbydende madmarked på FOOD ON FIRE 2025 og dermed være med til at sætte Vestsjælland, VORES fødevarer og madoplevelser på landkortet.

Læs mere om mulighederne for deltagelse på FOOD ON FIRE’s madmarked her på hjemmesiden eller kontakt Destination Sjælland for yderligere information.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i samarbejdet.

om festivalen

FOOD ON FIRE er en ambitiøs, tilbagevendende totaloplevelse med mad over bål som omdrejningspunkt og med madmarked, kokkekonkurrence og bålaktiviteter som kernen i oplevelsen.

Formålet er at skabe en begivenhed, der engagerer og begejstrer publikum og fremmer brugen af gode råvarer og tilberedning over bål. Naturligvis med bæredygtighed og madspild som en indbygget tanke.

Destination Sjælland ønsker med FOOD ON FIRE at positionere Vestsjælland samt sætte vores gode råvarer og madoplevelser stærkere på landkortet og i forbrugernes bevidsthed.

Efter to succesfulde år, videreføres FOOD ON FIRE i 2025, hvor festivalen for anden gang danner ramme om DM i Bålmad.

Festivalens hjemsted er Parnas Natur & Aktivitetspark ved Sorø Sø.

Destination Sjælland er arrangør af FOOD ON FIRE, men Danmarks nye bålmadsfestival gennemføres med opbakning fra en lang række lokale samarbejdspartnere, herunder fødevareproducenter, gårdbutikker, restauranter, oplevelsesudbydere, foreninger, Sorø Kommune, Sorø Erhverv samt en række nationale co-brandingpartnere.

Gæsteprofil

Baseret på optælling, parkeringsdata og gennemført gæstetilfredshedsundersøgelse, har vi et godt indblik i de gæster, der besøgte FOOD ON FIRE i 2024:

Estimeret besøgstal: 4000 gæster

Aldersfordeling: Under 30 år (13%), 30-39 år (22%), 40-49 år (28%), 50-59 år (18%), 60-69 år (12%), 70 år + (7%). 53% af de adspurgte gæster har børn med.

Gruppesammensætning: 87% af kommer som familie, 19% i selskab med venner, mens 4% kommer alene

Besøgsmotiver: madmarkedet (31%), aktiviteter (23% ), kokkekonkurrence (13%) og bål-talks (16%)

Forplejning: 90% har købt eller forventer at købe mad på festivalen

Indkøb: 36% har handlet eller forventer at handle hos de deltagende producenter

Kendskab til festivalen: deltog sidste år (11%), via sociale medier (60%), via familie/venner (27%) og plakater/bannere i Sorø (10%)

Bopæl: 4180 Sorø (44%), Destination Sjælland i øvrigt (35%), Øvrige Sjælland (11%) og Storkøbenhavn  (11%)

Kilde: FOOD ON FIRE gæstetilfredshedsundersøgelse 2024, Destination Sjælland. Ved flere af ovenstående spørgsmål har interview personerne mulighed for at vælge flere svarmuligheder. Derfor den høje procent ved flere spørgsmål.

deltagelse

FOOD ON FIRE 2025 gennemføres lørdag d. 13. september og holder åbent for publikum i tidsrummet kl. 10:00 – 18:00.

Da FOOD ON FIRE handler om branding af Destination Sjælland samt markedsføring og salg af lokale fødevarer og specialiteter, er udstilling på madmarkedet eksklusivt forbeholdt fødevareproducenter, gårdbutikker og restauranter fra Vestsjælland.

Sådan får vi det til at blive en succes 

Det er gratis at deltage og nemt at være med: 

  • Det er i 2025 gratis at være udstiller på madmarkedet Sjællands Spisekammer
  • Du får dit eget markedstelt (3×3 meter) udstyret med bord og dit navn på skilt. 
  • Adgang til 220 V strøm, kølefaciliteter og åben ild (fælles bålfade).
  • Direkte kontakt til madinteresserede og købevillige gæster.
  • Fri parkering for 1 bil.
  • Profilering af din virksomhed på foodonfire.dk og markedsføringsprogram via SoMe.
  • Glæden af at være en del af et stærkt vestsjællandsk samarbejde
     

Det bliver din opgave: 

  • Indhentning af nødvendige tilladelser fra fødevaremyndigheder.
  • Skabe en stemningsfyldt indretning af dit markedstelt.
  • Udnytte de fælles bålfade til at iscenesætte dine egne bålmadsaktiviteter.
  • At dit telt er bemandet i hele åbningstiden den 13. september kl. 10.00-18.00.
  • Møblement og belysning udover ovenstående. F.eks. en stol.
  • Uddele smagsprøver og sælge dit produkt til hjemtagning.
  • Tænk bæredygtigt. Undgå gerne plastikemballage og reducér madspild.

 

Vi forventer: 

  • At du skaber en stemningsfyldt indretning af dit markedstelt og dine produkter.
  • Kommunikerer i egne markedsføringskanaler at gæster kan møde dig på FOOD ON FIRE.
  • At du deler FOOD ON FIRE’s opslag på sociale medier, så festivalen når ud til flest mulige gæster.

 

Det med småt: 

  • Det er gratis at være en del af området Sjællands Spisekammer på FOOD ON FIRE.
  • Du må uddele smagsprøver og sælge dine produkter til hjemtagning. Salg til umiddelbar fortæring på eventdagen er ikke tilladt.
  • Hvis du alligevel ikke har mulighed for at deltage, skal du afmelde din gratis stand inden mandag den 1. september 2025, så en anden leverandør kan få mulighed for udstilling af sine produkter.
  • Da festivalen bygger på fælles værdiskabelse, vil du blive faktureret 500,-, hvis du vælger at udeblive på dagen. Beløbet dækker omkostninger til opsætning af telt m.m.
  • Vi forbeholder os retten til at beslutte placeringen af jeres stand på festival området.


DEADLINE for information den 1. august 2025 – send følgende til os:
 

  • Antal af heldige deltagere på jeres stand?
  • Hvilket navn ønsker I på stand-skiltet 
  • Kort tekst der fortæller om din virksomhed og det produkt du har med.

 

Tilmelding:

På grund af begrænset plads på madmarkedet vil princippet om ”først til mølle” være gældende.

Vær opmærksom på, at jo tidligere du tilmelder din virksomhed til madmarkedet Sjællands Spisekammer, des større udbytte får du af markedsføringen.

Tidsplan

Udstillere på FOOD ON FIRE’s madmarked, bedes være opmærksom på følgende nøgledatoer:

Fredag d. 28. aug. kl. 10:00 – 11:00:
Online kick-off møde for markedsdeltagere

Fredag d. 12. sep. kl. 13:00 – lørdag d. 13. sep. kl. 09:00:
Mulighed for indretning i markedstelte

Lørdag d. 13. sep. kl. 10:00 – 18:00:
FOOD ON FIRE 2025

Lørdag d. 13. sep. kl. 18.00 – søndag d. 14. september kl. 12:00:
Mulighed for nedpakning

Fremvis dine lokale produkter helt gratis på madmarkedet Sjællands Spisekammer.  Glæden ved at være en del af et stærkt vestsjællandsk samarbejde.

Telefon

7025 2206

Email

info@desj.dk

Adresse

Sdr. Stationsvej 26, 2. sal
4200 Slagelse

TIlmelding til madmarked 2025

EVENTYRSPORT

Mød outdoorkæden Eventyrsport. På deres stand kan du lave toast på bålet, smage en god kop kaffe brygget på bålet og deltage i konkurrencen med mulighed for at vinde lækkert båludstyr. Hos Eventyrsport finder du også forskelligt udstyr og grej, der kan købes til en fantastisk dag omkring bålet hjemme i haven. 

Læs mere om Eventyrsport 

HVOR: • Eventyrsport

HVORNÅR: • Hele dagen

Båltalk med lene beier

Tema: Bålets betydning

Lene Beier møder Eskild Vagn Olsen, direktør for Museum Vestsjælland 

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens fjerde og sidste båltalk, taler Lene Beier med Eskild Vagn Olsen fra Museum Vestsjælland, som sætter bålet i et historisk perspektiv og giver sit bud på, hvad bålet gør for vores madkultur.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 18:00 – 18:20

Båltalk med lene beier

Tema: Alene i vildmarken

Lene Beier møder Sanne Larsen og Jon Lindberg, tidligere deltagere i Alene i Vildmarken

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens tredje båltalk møder Lene Beier to TV-personligheder kendt fra Alene i Vildmarken på DR, nemlig Jon Lindberg (vinder i 2017 og forfatter til Bålkogebogen) og soranske Sanne Larsen (deltager i 2017 og 2023) til en spændende snak om både livet og madlavning i vildmarken.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 17:00 – 17:20

Båltalk med lene beier

Tema: LOKALE SPECIALITETER ON FIRE!

Lene Beier møder Fritz Müller, brygger hos Reersø Bryghus

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens anden båltalk taler Lene Beier med brygger Fritz Müller – også kendt som Den Gale Brygger – fra Reersø Bryghus om, hvorfor øl og bålmad hænger uløseligt sammen, om lokale råvarer og Vestsjællands styrkepositioner som kulinarisk destination og selvfølgelig om On Fire, Reersø Bryghus’ nye Indian Pale Raw Ale udviklet og brygget til årets FOOD ON FIRE festival.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 16:00 – 16:20

Båltalk med lene beier

Tema:  KOKKEKONKURRENCEN 2023

Lene Beier møder Michael Museth, stifter af Folkets Madhus.

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer.

I dagens første båltalk kigger Lene Beier og Michael Museth frem mod årets FOOD ON FIRE Kokkekonkurrence og moderatoren for konkurrencen vil give sit bud på, hvad bålmad kan og hvad vi kan forvente os af konkurrencen, hvor fire vestsjællandske kokke dyster i disciplinen mad over åben ild.

HVOR: konkurrenceteltet

HVORNÅR: • 11:45 – 12:00 

Bålsang med Simone!

Der er udsigt til en med garanti stemningsfyldt og intim oplevelse, når den lokale sangerinde Simone går på scenen og i flammernes skær synger for, når der er sang ved bålet på FOOD ON FIRE.

Simone har stået på de fleste scener i Danmark og er blevet akkompagneret af alt fra store symfoniorkestre og bigbands til enormt talentfulde musikere ved mere intime koncerter. Simone har ydermere vundet Scenen er din på TV2, har siden udgivet flere albums og 3 gange deltaget i Dansk Melodi Grand Prix – hver gang med en flot tredjeplads som resultat.

Læs mere om Simone 

HVOR: • Sceneteltet

HVORNÅR: • 19:00

Ballonflyvning over FOOD ON FIRE

Kig med fra landjorden når DreamBalloon sender luftballonen til vejrs og giver deltagerne ombord i luftballonen en unik mulighed for at opleve Destination Sjælland oppefra. For deltagerne venter selvsagt en uforglemmelig oplevelse. At svæve lydløst hen over by og natur, kun afbrudt af brænderens rå hvæsen. Udsigten er fantastisk. Alting ser anderledes ud oppefra og du ser nye ting du ikke har bemærket før.

Varmluftballoner flyver altid kun i stille vejr og derfor er opsendelse af luftballonen med forhold for vindforhold på dagen.

Deltagelse kræver forudbestilt billet købt hos DreamBalloon

Du har også mulighed for at vinde to billetter til ballonflyvningen. Nærmere information om konkurrencen, som kører frem til d. 15. september kl. 10:00 findes på FOOD ON FIRE’s Facebook-side: Deltag her

Læs mere om DreamBalloon

HVOR: Aktivitetsområde ved P-plads

HVORNÅR: 18.30

KONKURRENCE-LODTRÆKNING

På FOOD ON FIRE, har du mulighed for at vinde attraktive præmier fra en række af festivalens samarbejdspartnere:

1 x Weber Smokey Joe Premium Kulgrill, 37 cm, værdi: 899 kr.
1 x SACKit gavekort til webshop, værdi: 1.000 kr.

Du deltager i konkurrencen ved at udfylde et konkurrencekort som du finder flere steder på festivalpladsen.

HVOR: Weber Grill Academy

HVORNÅR: 17:30 ( lodtrækning )

Sanketur og primitiv madlavning ved bushcraft danmark

Lær at finde spiselige og brugbare planter i naturen omkring festivalpladsen. I Bushcraft Danmark lejren efter sanketuren tilbereder og smager vi på mad fra naturen, tilberedt over bål, uden brug af medbragt udstyr som gryder og pander. Lær at bage brød på sten og tilberede mad på udstyr lavet af naturen´s materialer. 

Bushcraft Danmark er Danmarks førende virksomhed inden for primitivt friluftsliv og vi brænder for de gode naturoplevelser og for at give vores erfaringer videre i et hyggeligt og stemningsfyldt miljø… naturen!

Bushcraft Danmark har 1000+ deltagere med på kurser, ture og ekspeditioner hvert år.

Læs mere om Bushcraft Danmark på www.bushcraftdanmark.dk

HVOR: Bushcraft Danmark

HVORNÅR: 15:30 – 17:30

FOOD ON FIRE Kokkekonkurrence

Et af højdepunkterne på årets festival venter, når nogle af Vestsjællands dygtigste kokke sætter hinanden i stævne for at dyste om sejren i FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 2023, æren og ikke mindst en plads i næste års DM i bålmad. Der dystes i mad over åben ild baseret på lokale råvarer leveret af skov food-markedets lokale producenter, mens konkurrencen på kompetent vis faciliteres af Michael Museth.

12:00: Officiel velkomst og præsentation af deltagere v/Michael Museth
12:15:  De 3 konkurrencedeltagere sættes i gang med 15 min. mellemrum
Hver deltager har præcist 2 timer (120 min.) til rådighed 
14:45: Afslutning på konkurrencen
15:00: Officiel kåring af vinderen af FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 2023 

Læs mere om FOOD ON FIRE kokkekonkurrencen 

Barteltet er faciliteret af Tipitipi – leverandør af Tentipi-telte

HVOR: konkurrenceteltet

HVORNÅR: • 12:00 – 15:00 

FOOD ON FIRE Kokkekonkurrencen faciliteres af Bon-fire og Tipitipi – leverandør af tentipi-telte

Båltalks på scenen

Med Lene Beier som moderator, bliver FOOD ON FIRE rammen for en række live-samtaler, der sætter ild og bålmadlavning i centrum. Vi har til formålet inviteret inspirerende profiler, meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres viden og bud med os på forskellige spørgsmål og temaer såsom bålets rolle og betydning i et historisk perspektiv, Vestsjællands potentiale som maddestination og livet i vildmarken.

HVOR: sceneteltet

HVORNÅR: • 11:00  16:00 17:30

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.